Alfons Franciscus Groenendijk: Ayağımızın yere sağlam basması gerekir

bencede

New member
Spor Toto Üstün Lig ‘in 16. haftasında konuk ettiği Trabzonspor ‘u 2-1 deviren Antalyaspor, kuvvetli rakibine bu sezonki birinci yenilgisini tattırdı ve Karadeniz takımının 27 maçlık yenilmezlik serisi bitmiş oldu. Müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Franciscus Groenendijk, geceyi zaferle kapattıklarını için memnun olduklarını lisana getirdi.

Lig başkanını hak ederek yendiklerini söz eden Groenendijk, “Kendi oyunumuzu oynayarak kazandığımız bir maçtan bahsediyoruz. Biroldukça fırsat yakaladık. Hepsini gole çeviremesek de bunları yakalamak kıymetliydi. Şiddetli bir rakibe karşı da oynadığımızı biliyorduk. Zira fazlaca kaliteli ayaklar vardı. Bilhassa hamle bölgesinde. Çocuklar ellerinden geleni yaptılar. Yapıyorlar da. hiç bir maçı kazanmak kolay değildir. Ancak bu derece zorluk düzeyi yüksek bir maçı kazanmak da ayrıyeten tebrik edilmesi gereken bir şey diye düşünüyorum. Geçen haftanın da rövanşını aldık diyebiliriz. Doğal rakibin rövanşından değil, kendi rövanşımızdan bahsediyoruz. Geçen hafta ile bu haftaki oyun kalitesi o kadar fark var ki, aslında kendi kusurumuzu cezalandırıp, bu maçta asıl nasıl oynamamız gerektiğini gösterip, bu türlü kazandığımızı düşünüyorum. Yani kendi kendimizi onore ettik” tabirlerini kullandı.

İkinci yarıda fazlaca zorlandıkları anlarda taraftarın takviyesini artlarında gördüklerini kelamlarına ekleyen Groenendijk, konuşmasını şöyleki sürdürdü: “Geçen hafta hoş galibiyetin akabinde berbat bir galibiyet almıştık. Ayağımızın yere sağlam basması gerekir. Bugün eğlenelim, keyfini çıkaralım. Yarından itibaren tıpkı ciddiyetle Konyaspor maçına hazırlanalım.”

Trabzonspor taraftarının toplumsal medyada Antalyaspor’u küçük nazarann paylaşımları sorulan Groenendijk, ”bu biçimde şeyler yapmak epey tehlikeli. kimi vakit üzülebiliyorsunuz. Ben Hollandalıyım. Türkçe bildirileri okuyamıyorum ve çeviri yaptırmıyorum. Tahminen oyuncularım ekstra bir motive sağlamış olur. 95 dakika âlâ çaba ettik ve savaşan bir kadro, tebrik ediyorum” diye konuştu. (DHA)