Android oyunlarında büyük yenilik!

Leila

Global Mod
Global Mod
Google, teknoloji dünyası için elbet ki fazlaca kıymetli bir marka. Amerikalı teknoloji devini bu kadar değerli yapan şey ise arama motoru olarak çıktığı bu yolda, akıllı telefon bile üretebilecek düzeye gelmesi ve süratle gelişen teknolojinin var olduğu her alanda bir eser projesinin bulunması. Öte yandan kimi teknolojilerin gelişip kabullenilmesinin uzun vakit aldığı da bir gerçek.

İlk sefer 7 Ekim 2009 tarihinde duyurulan ChromeOS işletim sistemi, Google’ın en epeyce emek verdiği mamüllerinden biri. Birinci sefer 2011 tarihinde karşımıza çıkan Chrombook ile test etme imkanına kavuştuğumuz Linux tabanlı bu işletim sisteminin en epeyce eleştirilen yanı uygulama takviyesinin yetersiz olmasıydı.

Android oyunlarında büyük yenilik!

Bu sorunun tahlili için uzun mühlet baş yoran ve sonunda sisteme Android ve Linux uygulamalarını da dahil ederek kullanıcılarının gönlünü yapan Google, artık işi bir adım daha öteye taşıyor.

Amerikalı teknoloji devinden gelen haberlere göre, şirketin temel maksadı Android oyunlarına mouse ve klavye takviyesi sunabilmekmiş. ChromeOS 105 güncellemesi ile bu maksadının en büyük problemlerini çözdüğünü düşünen Google, artık “Game Controls” özelliği yardımıyla aşikâr başlı oyunların Chromebook’lar üzerinden mouse ve klavye ile oynanabilmesinin önünü açıyor. Mouse ve klavye dayanağı birinci etapta sonlu sayıda oyuna gelirken, kısa bir süre içerisinde Google Play’de bulunan bütün oyunların bu özelliğe sahip olması bekleniyor.