AÖL imtihanı iptal mi olacak? AÖL kopya çekilirse ne olur? AÖL imtihanı iptal mi edildi?

taklaci09

Global Mod
Global Mod
AÇIK Öğretim Lisesi 1’inci devir imtihanları, çevrimiçi ortamda 9 Aralık’ta başladı ve 20 Aralık’a kadar devam edecek.

Açık Öğretim Lisesi’nde kayıtlı olan 1 milyon 207 bin 930 öğrencinin yaklaşık 600 bini imtihanlarına girdi.

İmtihanların 11 günlük erişim mühleti çabucak hemen dolmadan, yani süreç devam ederken imtihan sırasında kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin imtihanları Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca iptal ediliyor.

Öğrencilerin cep telefonlarıyla soruların fotoğraflarını çekerek paylaştıkları belirlendi.

İmtihanın başladığı 9 Aralık’tan bu yana kopya çektiği anlaşılan 60 bin öğrencinin imtihanı iptal oldu.

Gözlemciler Komitesi tarafınca tüm imtihanları iptal edilen öğrenciler 2 yıl boyunca Merkezi Sistem Sınavları’na alınmayacak.

İmtihanlara sadece tahsil çağı haricinde olanlar girebilecek.

Ulusal Eğitim Bakanlığı, imtihanın uygulandığı sistem üzerinden her öğrencinin sınavdaki hareketini rahatlıkla görüntüleyip, tespit edebiliyor.

Yani, imtihan sistemi üzerinden kaç öğrencinin hangi dersin imtihanına girdiği, hangi imtihanları bitirdiği ve hangi imtihanda ne kadar mühlet kaldığı takip edilebiliyor.

Ayrıyeten imtihan esnasında, öğrencinin bilgisayar ekranında yaptığı tüm süreçler, bir daha imtihan sistemi üzerinden kayıt altına alınıyor.

Öğrenci, öbür bir uygulama ya da ekrana geçiş yaparsa, kelam konusu öğrencinin imtihanı anında iptal ediliyor. Bakanlık, imtihan sorularını internet üzerinden paylaşan ve kopya çektiği anlaşılan öğrencilerin imtihanları hakkında da gerekli süreçleri yapıyor.