Ashok Gehlot’ta Sachin Pilot’un Affet ve Unut Durum Güncellemesi

Leila

Global Mod
Global Mod
Sachin Pilot, Rajasthan Başbakanı Ashok Gehlot ile baltayı gömdüğünü açıkça belirtti.

Yeni Delhi:

Kongre lideri Sachin Pilot Cumartesi günü, parti başkanı Mallikarjun Kharge’nin tavsiyesi üzerine Rajasthan Başbakanı Ashok Gehlot ile baltayı gömdüğünü açıkça belirtti ve toplu liderliğin meclis sandıklarına gitmenin “tek yolu” olduğunu söyledi.

Partinin önemli Rajasthan anketleri strateji toplantısından sadece birkaç gün sonra PTI ile özel bir röportajda Pilot, Kharge’nin kendisine “affet ve unut” ve ilerlemesini tavsiye ettiğini söyledi. “Bir direktif kadar bir tavsiyeydi.”

“Ashok Gehlot ji benden daha yaşlı, daha deneyimli. Omuzlarında ağır sorumluluklar var. Ben Rajasthan Kongresi başkanıyken herkesi yanıma almaya çalıştım. Sanırım bugün o Başbakan (Gehlot), bu yüzden herkesi yanına almaya çalışıyor.

Eski Rajasthan başbakan yardımcısı, “Biraz ileri geri olursa, o zaman bu büyük bir sorun değildir çünkü parti ve halk herhangi bir bireyden daha önemlidir. Bunu ben de anlıyorum ve o da anlıyor” dedi.

Gehlot’un kendisine geçmişte lakap takması ve önceki Vasundhara Raje hükümetindeki yolsuzluk gibi konularda eylemsizlik nedeniyle Gehlot hükümetine yönelik eleştirisi sorulduğunda Pilot, Kongre başkanı Kharge’nin kendisiyle yaptığı bir toplantıda zamanın geçtiğini söylediğini söyledi. geri gelmemek ve geleceğe bakmak gerekir.

ucpfhqro

“O (Kharge) affet, unut ve ileriye bak dedi ve bu herkes için geçerli. Buna inanıyorum, artık ilerlememiz ve yeni zorluklarla yüzleşmemiz gerekiyor. Bu ülkenin iyi olması için Kongre’ye ihtiyacı var. Rajasthan halkı ve bunu yapmak için birlik içinde çalışmalı ve halk ve parti çalışanları için kabul edilebilir bir şekilde ilerlemeliyiz” dedi.

“Peki kim, ne zaman, ne demiş, bunun hakkında konuşmanın bir anlamı yok çünkü hiçbir anlamı yok. Hoşuma gitmeyen veya duymak istemediğim herhangi bir kelime veya dili kullanmaktan her zaman kaçındım. Kamusal yaşamda ve siyasette, belirli bir söylem saygınlığını korumak her zaman iyidir,” dedi Pilot.

“Bizim için bir sonraki zorluk seçimleri kazanmak, ne bireylerin ne de açıklamaların önemi var, bunlar geçmişte kaldı” dedi.

Sözleri, Kharge, eski parti başkanı Rahul Gandhi, Rajasthan Sukhjinder Randhawa’dan sorumlu AICC, Rajasthan Pradesh Kongre Komitesi başkanı Govind Dotasra, o ve birkaç MLA ve eyaletten bakanlar burada AICC genel merkezinde bir anket stratejisi toplantısına katıldıktan sonra geldi. Ayak parmaklarından yaralanan Gehlot, toplantıya Haber konferans yoluyla katıldı.

Toplantının ardından Perşembe günü Kongre, birlik olması koşuluyla Rajasthan meclisi seçimlerini kazanabileceğini iddia etti ve disiplini sağlamayan ve parti forumu dışında konuşanlara karşı katı önlemler alınması konusunda uyardı. Parti ayrıca, bu yıl içinde yapılacak seçimler için bir başbakan yüzü ilan edemeyeceğini de belirtti.

Kongre genel sekreteri sorumlu kuruluşu KC Venugopal’ın partinin başbakan adayını asla açıklamadığı yönündeki sözleri sorulduğunda Pilot, “Bay Venugopal ji’nin söylediklerinin yanlış olmadığını düşünüyorum. Ne zaman sandık başına gitsek, bunu yapan bir birey değil. seçimlerle mücadele ediyor. Yani 2018’de parti devlet başkanıydım ve seçimleri birlik içinde yürüttüğümüzde hiçbir zaman CM’nin yüzü X, Y, Z olacak demedik. Bu seçimlerden sonra alınan bir karar.”

495ter5g

Pilot, Rajasthan’daki Kongre hükümetinin ABC ile ilgili olmadığını, partiyle ilgili olduğunu ve parti liderliğinin, ulusal ve eyalet liderliğinin kolektif bir birim olduğunu iddia etti.

“Performansımız ve politikalarımız bireysel değil. Kongre partisinin ideolojisine dayanıyorlar, kabine orada, CM orada, hepimiz oradayız… Zafer ve mağlubiyet bir bireyle ilgili değil, mesele bir ekip” dedi.

“Bay Venugopal’ın söylediklerine bir şey eklemek istemiyorum, ancak Kongre partisinin geleneksel olarak hiçbir zaman hükümete başkanlık edecek kişilerin isimlerini açıklamadığı konusunda kesinlikle haklı çünkü sonuçta bu, seçilmiş MLA’ların, liderliğin oturduğu ve oturduğu bir parlamenter demokrasidir. Hükümeti kimin yöneteceğine siz karar verin” dedi.

Pilot, şu anki zorluğun yaklaşık 25 yıldır var olan görevde olma karşıtı eğilimi kırmak olduğunu vurguladı. “Hükümeti kurmamızın ve ardından sonraki anketlerde oldukça kötü bir şekilde kaybetmemizin nedeni bu bir endişe kaynağı” dedi.

Rajasthan’da kolektif liderliğin gidilecek yol olup olmadığı konusunda daha fazla baskı yapan Pilot, “Gitmenin tek yolu bu” dedi. “Daha önce de söyledim, hiç kimse seçimleri kazanmanın büyüsünü yapabileceğini gerçekten söyleyemez veya iddia edemez. Bu her zaman bir ekip çalışmasıdır. Liderlerden çok işçilerdir, biz işçileri coşturmalıyız, onlar kararlı ve ilgili hissetmeye ihtiyaç duyarlar ve Rahul Gandhi’nin dediği gibi, parti çalışanları karar alma sürecine dahil olduklarını hissetmelidir” dedi.

8gvmjad

Göreve karşı gelmeyle ilgili endişeleri sorulduğunda Pilot, Rajasthan’da ve her hükümetin belli miktarda tamamlanmamış işi olan başka yerlerde olduğu gibi görevde kalma karşıtı olduğunu söyledi.

“Halkın partimizin ve hükümetimizin niyetini anladığına inanıyorum. Hükümetin başlattığı her plan halk tarafından iyi karşılandı. Bu planları tabana taşımak bizim elimizde.”

Pilot ayrıca, anketler için adayları seçmenin tek kriteri olan ve hangi gerçeğe ait olduğu değil, kazanılabilirlik için vuruş yaptı.

Ayrıca genç liderlerin cesaretlendirilmesi ve acelecilikte cesaretlerini kanıtlamaları için bir şans verilmesi çağrısında bulundu.

Bundan sonra nasıl bir rol oynayacağına ilişkin Pilot, geçmişte görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirdiğini ve bu konuda parti üst komutasının alacağı her türlü kararın kendisi için kabul edilebilir olacağını söyledi.

Ancak kalbinin Rajasthan’da olduğunu ve bunu söylemekten asla çekinmediğini de sözlerine ekledi.

Pilot ayrıca BJP ile alay etti ve saflarında iç çatışma ve kafa karışıklığı ile boğuştuğunu iddia etti.

“Tarih yazma yolundayız. Geçen sefer aldığımızdan daha fazla koltuk almamız oldukça olası” dedi.

Gehlot ve Pilot, Kongre’nin 2018’de eyalette hükümeti kurmasından bu yana bir güç mücadelesi içindeler. 2020’de Pilot, Gehlot hükümetine karşı bir isyan başlattı ve ardından partinin devlet birimi başkanı ve başbakan yardımcılığı görevlerinden alındı. .

Geçen yıl, yüksek komuta tarafından Rajasthan’da bir liderlik değişikliği gerçekleştirme girişimi, Gehlot’a sadık yandaşlarının topuklarını yere basıp bir yasama partisi toplantısının yapılmasına izin vermemesinin ardından başarısız olmuştu.

Pilot geçen ay partiden gelen bir uyarıya karşı çıkmış ve bir önceki Raje hükümeti sırasında yolsuzluk iddialarına karşı “hareketsizliği” nedeniyle Gehlot’u hedef alan bir gün boyunca oruç tutmuştu.

()