Avustralya: Spencer Tunick’in Sidney’deki Bondi Plajı’ndaki kanser fotoğraf çekimi için binlerce kişi çıplak poz verdi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Cumartesi günü cilt kanserine dikkat çekmek amacıyla 2 bin 500 kişi Sidney’deki Bondi Plajı’nda ABD’li fotoğraf sanatçısı Spencer Tunick’e poz vermek için kıyafetlerini çıkardı.

Dünyanın önemli noktalarında kitlesel çıplak fotoğraf çekimleri düzenlemesiyle tanınan Tunick, çoğu kişi okyanusta çıplak taban yapmadan önce, katılımcıları sahilde çeşitli pozlara yönlendirmek için bir megafon kullandı.

New York merkezli sanatçı, Avustralya’nın dördüncü en yaygın kanser türü olan melanom hakkında farkındalık yaratmak amacıyla çıplak arka enstalasyonunda bir hayır kurumuyla işbirliği yaptı.

Federal hükümet, bu yıl Avustralya’da 17.756 yeni cilt kanseri vakasının teşhis edileceğini ve 1.281 Avustralyalı’nın hastalıktan öleceğini tahmin ediyor.

Sidney’de berrak bir bahar sabahı sahilde konuşan Tunick, “Cilt kontrolleri hakkında farkındalık yaratma fırsatımız var ve buraya gelip arkamı yapmak ve sadece vücut ve korumayı kutlamaktan onur duyuyorum.”

Bir katılımcı, Robyn Lindner, organizatörlerin 2.500 kişinin katıldığını söylediği çekim için sinirlerini aşarak soyunduğunu söyledi.

“Gizlice korktum (ve) dün gece ‘Ne yaptım?’ diye düşündüğümü itiraf etmeliyim. Ama harikaydı, herkes gerçekten iyi bir atmosfere sahipti, herkes gerçekten saygılıydı ve gerçekten eğlenceli hissettirdi,” dedi Lindner Reuters’e.

Tunick en son 2010 yılında Sidney’de 5.200 Avustralyalının Sidney Opera Binası’nda çıplak poz verdiği toplu bir çekim yönetmişti.