Ayakkabıları Sıcaktan Eriyen 52 Yaşındaki Natalie Dau 12 Günde 1.000 Km Koştu

Leila

Global Mod
Global Mod
Natalie Dau'nun koşusu küresel yardım kuruluşu GRLS için 50.000 doların üzerinde bağış topladı.

Natalie Dau adlı 52 yaşındaki ultramaratoncu kısa süre önce Tayland, Malezya ve Singapur'da 1.000 kilometreyi sadece 12 günde koşarak olağanüstü bir başarıya imza attı. Aşırı sıcağa ve ciddi bir kalça yaralanmasına rağmen Bayan Dau sebat etti ve her gün iki maraton koşusuna eşdeğer koştu. Yolculuğu 5 Haziran'da Singapur'da sona erdi.

Bu olağanüstü başarı, Bayan Dau'ya “En Hızlı 1000km Tayland-Singapur Ultramaraton” dalında Singapur rekorunu kazandırdı. Ayrıca, “Malezya Yarımadasını Yürüyerek En Hızlı Geçiş” dalında Guinness Dünya Rekorları'ndan sertifika almayı bekliyor.

BBC'ye konuşan kadın, “Dört gündür ilk kez bugün, bu işi gerçekten bitirip bitiremeyeceğimi sorguladım. Sporun mücadelesini seviyorum, her şeyin hamlığını seviyorum ama bu düşük noktalardan nefret ediyorum. Ve bunlar sık sık geliyor” dedi. .

Bayan Dau'nun koşusu, kadınları ve kız çocuklarını spor yoluyla destekleyen ve liderlik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan küresel yardım kuruluşu GRLS için 50.000 doların üzerinde bağış topladı.

“İster birinci ister sonuncu olun, fark etmez. Neredeyse insanüstü bir şey yaptınız, dünya nüfusunun %0,05'inin asla yapmayacağı bir şey” dedi.

Yarış

Bayan Dau'nun yolculuğu hiç de kolay olmadı. The Strait Times'ın haberine göre, 35 santigrat dereceye varan sıcaklıklarda koşarken ayakkabıları eridi ve ilk günden itibaren kalça yaralanmasıyla mücadele etti. 3. günde idrar yolu enfeksiyonu gelişti. Ancak Dau bu zorlukların üstesinden geldi. Her gün en az 84 kilometre yol kat etti.

Koşu boyunca Bayan Dau, destekçilerini her gece sesli mesajlarla bilgilendirerek hem zaferlerini hem de mücadelelerini paylaştı. Başarıya katkıda bulunan ekibi, gerekli desteği sağlayarak güvenliği sağladı ve lojistiğin titizlikle planlanmasını sağladı.

Dau'nun başarısı kişisel başarının ötesine uzanıyor. Yolculuğunun başkalarına, özellikle de kadınlara ve yaşlı bireylere, kendi sınırlarını zorlama konusunda ilham vereceğini umuyor. “İster birinci ister sonuncu olun fark etmez. Neredeyse insanüstü bir şey yaptınız, dünya nüfusunun %0,05'inin asla yapmayacağı bir şey” dedi.

Koşunun fiziksel bedeli çok büyüktü. Bayan Dau, devam edemeyeceğinden korktuğu için her gün uyanmayı “en korkutucu” kısım olarak nitelendirdi. Ancak bitkinliğe, su toplayan ayak parmaklarına ve ailesini görmek için duyduğu karşı konulmaz arzuya rağmen yoluna devam etti. “Bitiş çizgisi o kadar uzakta ki bunu hayal bile edemiyorsunuz” dedi.