Babar Azam And Co. Şike İddiası İle Karşı Karşıya, PCB Sessizliğini Bozdu

Leila

Global Mod
Global Mod

Pakistan kriket takımına yönelik nokta şike ve şike iddialarının internette ortaya çıkmasının ardından Pakistan Kriket Kurulu (PCB), bu tür iddialarda bulunanlardan “kanıt” bulmalarını istedi. Kurul ayrıca, herhangi bir delil olmadan iddialarda bulunulması halinde kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını da belirtti. PCB'nin açıklaması, Cricket Pakistan'ın yönetim organından bir kaynaktan alıntı yapması nedeniyle resmi değildi. Kaynak, PCB'nin “olumsuz yorumlardan” haberdar olduğunu doğrularken, suçlamaları “temelsiz” olarak nitelendirdi. Babar Azam and Co.'ya yönelik bu tür iddiaların, T20 Dünya Kupası 2024'ten erken çıktıktan sonra ortaya çıktığını belirtmekte fayda var.

Bir PCB kaynağının aktardığına göre, “Bu olumsuz yorumların tamamen farkındayız. Oyunun sınırları dahilindeki eleştiriler kabul edilebilir ve buna itiraz yoktur. Ancak şike gibi asılsız iddialara hiçbir koşulda hoşgörü gösterilemez.” Pakistan merkezli haber kuruluşu.

Haber kaynağı ayrıca kurulun iddialara yanıt verirken soruşturma yapıp yapmayacağını da sordu.

“PCB'nin hiçbir şüphesi yok, o halde neden soruşturma yapalım? İddiaları ortaya atanlar delil sunmalıdır. Hukuk departmanımıza bu tür kişilere tebligat yapıp delil talep etmeleri talimatını verdik. Aksi takdirde iftira tazminatı isteyeceğiz. Pencap'taki yeni yasa, kararın altı ay içinde gelmesini sağlıyor.” diye ekledi.

Pakistan'ın 2024 T20 Dünya Kupası grup aşamasından ayrılmasının ardından eski kriketçiler ve yöneticiler, Babar Azam liderliğindeki takımı eleştirme konusunda oldukça agresif davrandılar.

2022 T20 Dünya Kupası ikincisinin grup aşamasından elenmesinin ardından, zayıf kondisyondan niyet eksikliğine kadar Pakistan'ın her yönü mercek altında. Pakistan'ın mücadelesi, T20 Dünya Kupası'nda ilk kez oynayan ABD ve eski şampiyon Hindistan'a karşı iki mağlubiyetle başladı. Son iki maçı kazanmalarına rağmen bu yenilgileri bir türlü toparlayamadılar.

Kıdemli gazeteci Mubashir Lucman, Babar'a karşı, Pakistan kaptanına pahalı bir araba hediye edilmesiyle ilgili ciddi bir iddiada bulundu. Babar'a geçen yılın sonlarında ağabeyi tarafından bir Audi e-Tron GT hediye edildi. Hindistan'da arabanın yaklaşık maliyeti yaklaşık INR 2 crore iken Pakistan para biriminde bu rakam iki katından fazla.

Gazeteci viral hale gelen bir Haberda şunları söyledi: “Babar Azam yeni e-Tron'a sahip. Bunu kardeşinin hediye ettiğini söyledi. Kardeşinin ne yaptığını merak ediyorum ki Rs 7-8 crore araba hediye ediyor. Ben Hiçbir şey yapmadığını öğrendim. Sonra biri bana dedi ki, eğer küçük takımlara kaybederseniz, o zaman bile arsa alamazsınız, o zaman o kişiye bunların ciddi iddialar olduğunu söyledim. ne yapıyorsun.”

Video, bazı kullanıcıların Pakistan ekibini karalamaya çalıştıklarını söyleyerek karışık tepkiler aldı.

Bu makalede bahsedilen konular