Barcelona Lideri Laporta, Galatasaray açıklaması

bencede

New member
Avrupa Ligi son 16 cinsindeki Barcelona – Galatasaray maçı için artık geri sayıma geçilirken, İspanyol devinden güçlü uğraşa yönelik iletiler gelmeye başladı. Barcelona Lideri Joan Laporta, Barça TV’ye verdiği röportajda kendilerini sıkıntı bir maç beklediğini söylemiş oldu. UEFA Avrupa Ligi için, “Beni heyecanlandırıyor, zira bu kupa bizde yok” diyen Laporta, “Avrupa Ligi’nde nitekim kuvvetli ekipler var. Galatasaray deplasmanı kolay olmayacak. Her şeye karşın her hafta daha uyguna gittiğimizden, bu kupayı kazanma olasılığımız olduğunu düşünüyorum” sözlerini kullandı.

‘Messi’nin gitmesine üzüldüm’

Real Madrid’in 15 puan gerisinde kalmalarına karşın, hâlâ La Liga’yı kazanma umutları olduğunu belirten Joan Laporta, Xavi’yi grubun başına geç getirdiği için pişman olduğunu itiraf etti. Lider, “Teknik yönetici olarak Xavi’ye sahip olduğumuz için epeyce mutluyum. Teknik yönetici olarak uzun yıllar burada kalacağına ve bize büyük muvaffakiyetler getireceğine eminim” diye konuştu. Laporta, Messi’nin Barcelona’dan ayrılarak PSG’ye gitmesine epey üzüldüğünü de lisana getirdi.

‘Mücadelemiz yabancı sermayeyle’

UEFA’nın şiddetle karşısında durduğu Avrupa Harika Ligi’nden vazgeçmediklerini de vurgulayan Barcelona Lideri, “UEFA’da açılan dava sonuçlanmadı. Üstün Lig ‘in uygulanabilir ve yasal olduğunun anlaşılması için tüm tüzel süreçler yürütülmekte. Barça, yabancı bir devletin yatırım şirketleri tarafınca finanse edilen kulüplere karşı uğraş veriyor. Bizim için kurallar fazlaca katı. Örneğin, Finansal Fair Play her yerde, her kulübe tıpkı uygulanmıyor. La Liga’da bu fazlaca katı ve başkalarıyla rekabet edemeyiz. Bu yüzden, her insanın uymakla hükümlü olduğu birtakım denetim kurallarını içeren Üstün Lig’i istiyoruz” dedi.