Beşiktaş-Hatayspor müsabakasının tartışmalı konumlarını Deniz Çoban yorumladı: Penaltıyı atladı!

bencede

New member
Muhteşem Lig’in 30. haftasında Beşiktaş alanında Hatayspor’u konuk etti, çaba 1-1 bitmiş oldu. Hakem hocamız Deniz Çoban da müsabakanın tartışmalı konumlarını ve uğraşın hakemi Yasin Kol’un performansını yayıncı kuruluş beIN Sports’un ‘Trio’ programında kıymetlendirdi. İşte o yorumlar…

(Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır)

“Larin’in rakibiyle bir işi yok. Topa gitmek istiyor. Lakin Burak’ın amacında rakibi var, gayesine topu almıyor. Top Burak’ta değil Larin’e daha yakın. Penaltı verilse epey daha hakikat bulurum. Bu, bir gayret. Hakeme gösterebileceğiniz bir ispat yok. Bir de hakem, gördüğünü söylüyor. O niçinle VAR’ın devreye girmemesini kabul ederim ancak ben durumda penaltıya daha yakınım. Topla oynama emeliyle yapılmış hareket değil. Sarı kart cepte. Bariz gol bahtı var mı? Top denetimi açısından kahır var gözüküyor. Bu tartışma konusu ancak kırmızı karta da itiraz etmezdim. Penaltı çalınıp sarı kart çıksa daha yanlışsız bulurdum”

Larin’in durumu öncesinde Ghezzal, ayakkabısının ucuyla topu önünden çalıyor oyuncunun. Evet, diziyle bir müdahale var. Topu çaldıktan daha sonra oyuncu faul almak için düşerken dizi çarpıyor. Bu diz darbesinin faul olmadığını düşünüyorum.

Bir oyuncunun şeklen ofsaytta olması ihlal olarak kıymetlendirilmez. Ya bulunduğu durumdan avantaj elde etmesi, ya oyuna ya da rakibe müdahale etmesi lazım. Şeklen ofsaytta lakin kalecinin görüş alanını kapatmıyor, bir aksiyonu yok. Net bir gol.

Kimi açılarda eline geliyor üzere lakin gelmiyor. Devam sonucu yanlışsız.

Kırmızı çıktığı vakit hakem eleştirilmezdi burada. 2 kurtarır noktası var, biri oyuncu topla öncesinde oynuyordu, ikincisi sıyırıyor, güç transferi gerçekleşmiyor. Fakat kramponun vidalarıyla ayağın aşağıya yanlışsız inmesi olayı sertleştiriyor. Hakem takdiri. Kırmızıya da sarıya da epey itiraz etmem.

Can’a verilen sarı kart hakikat karar. Net bir faul var. Açı konusunda çabucak yakına geldiği için kamera devamını bakılırsamiyoruz durumun. Görsek tahminen fikrim değişebilirdi.

Can’ın bu müdahalesi faul. Lakin ikinci kart gerekmez.

“Larin’in rakibiyle bir işi yok. Topa gitmek istiyor. Fakat Burak’ın gayesinde rakibi var, maksadına topu almıyor. Top Burak’ta değil Larin’e daha yakın. Penaltı verilse epeyce daha hakikat bulurum. Bu, bir çaba. Hakeme gösterebileceğiniz bir ispat yok. Bir de hakem, gördüğünü söylüyor. O niçinle VAR’ın devreye girmemesini kabul ederim lakin ben durumda penaltıya daha yakınım. Topla oynama hedefiyle yapılmış hareket değil. Sarı kart cepte. Bariz gol bahtı var mı? Top denetimi açısından düşünce var gözüküyor. Bu tartışma konusu ancak kırmızı karta da itiraz etmezdim. Penaltı çalınıp sarı kart çıksa daha gerçek bulurdum”

Larin’in durumu öncesinde Ghezzal, ayakkabısının ucuyla topu önünden çalıyor oyuncunun. Evet, diziyle bir müdahale var. Topu çaldıktan daha sonra oyuncu faul almak için düşerken dizi çarpıyor. Bu diz darbesinin faul olmadığını düşünüyorum.

Bir oyuncunun şeklen ofsaytta olması ihlal olarak kıymetlendirilmez. Ya bulunduğu konumdan avantaj elde etmesi, ya oyuna ya da rakibe müdahale etmesi lazım. Şeklen ofsaytta fakat kalecinin görüş alanını kapatmıyor, bir aksiyonu yok. Net bir gol.

Birtakım açılarda eline geliyor üzere lakin gelmiyor. Devam sonucu yanlışsız.

Kırmızı çıktığı vakit hakem eleştirilmezdi burada. 2 kurtarır noktası var, biri oyuncu topla öncesinde oynuyordu, ikincisi sıyırıyor, güç transferi gerçekleşmiyor. Lakin kramponun vidalarıyla ayağın aşağıya gerçek inmesi olayı sertleştiriyor. Hakem takdiri. Kırmızıya da sarıya da epey itiraz etmem.

Can’a verilen sarı kart gerçek karar. Net bir faul var. Açı konusunda çabucak yakına geldiği için kamera devamını goremiyoruz durumun. Görsek tahminen fikrim değişebilirdi.

Can’ın bu müdahalesi faul. Lakin ikinci kart gerekmez.