Beyaz Saray Karoline Leavitt yetkilisi Keşmiri Adamının Ona Prestia-Pakistan Ateşkesini söyledi

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi:

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karoline Leavitt, Jammu ve Keşmir'den bir adamla konuşmasını yayınladı ve Pakistan arasındaki askeri eylemleri durdurduğunuz için teşekkür etti.

Trump'ın yönetimi bu haftanın başlarında Hindistan ve Pakistan arasında 7 Mayıs Operasyonu'ndan bir gün sonra Sindoor'un komşu ülkeleri betee'yi başlatarak hayat ve altyapı kaybına neden olduğunu iddia etmişti. Hindistan daha sonra ateşkesin iki ülke arasındaki DGMO seviyesi görüşmelerinden sonra geldiğini söyledi.

Bayan Leavitt, bugün Katar'ın Doha'da bir garsonla tanıştığını ve hava sahasının ve güvenlik endişelerinin kapatılması onu eve dönmesini engellediği için ateşkes olarak teşekkür ettiğini söyledi. Diyerek şöyle devam etti: “Heer, Başkan Trump'ın bir nükleer savaşı önlemek için yeterli kredi almadığını söyledi – ve haklı!” X üzerine bir yazı yazdı.

Beyaz Saray yetkilisi, Trump'ın birçok küresel çatışmayı miras aldığını ve “birer birerle mücadele ettiğini” söyledi. “Barış, güçle, Islen restore edildi!” Yazdı.

Bu sabah Doha'da kahvaltıda, garsonum bana Başkan Trump'a onun için teşekkür etmemi söyledi.

Ona nedenini sordum.

Bana Keşmir'den olduğunu söyledi ve Hindistan-Pakistan çatışması nedeniyle son haftalarda eve dönecek.
Ama şimdi öldüğünü bildiren şey …

– Karoline Leavitt (@Karolineleavitt) 15 Mayıs 2025
Perşembe günü Katar'daki Al-Sudeid Hava Üssü'ndeki konuşması sırasında Trump, 26 sivilin öldüğü gerginlikler Sion 22 Palahlgam saldırısı gören ülkeler arasında 10 Mayıs ateşkesine izin verdi.

“Ve bu arada, yaptığımı söylemek istemiyorum, ama eminim ki cehennem, geçen hafta Pakistan ve Hindistan sorununun çözülmesine yardımcı oldu,” dedi.

Sindoor Operasyonu altında, Hindistan Pakistan ve Pakistan işgal edilen Keşmir'de dokuz terör hedefi vurmuştu. Bunu her iki tarafta altyapı üzerinde karşı ataklar izledi. Sınır bölgelerindeki durum ateşkesten bu yana normal olmuştur, kuzey ve batı Hindistan'daki 32 havaalanı sivil operasyonlar için açılmaktadır.