Bir düzineden fazla AB ülkesi, ölümcül depremin ardından Türkiye’ye arama kurtarma ekipleri gönderiyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Avrupa Birliği’nin dört bir yanından arama kurtarma ekipleri, yıkıcı bir depremin ardından Pazartesi günü Türkiye’ye gönderiliyor.

Türkiye’nin batısındaki Gaziantep kenti yakınlarında yerel saatle 04:00’ten kısa bir süre sonra meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem şimdiye kadar hasar gördü. 1.300’den fazla insanın hayatıülkede ve komşu Suriye’de.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Bu sabah meydana gelen ölümcül depremin ardından Türkiye ve Suriye halklarıyla tam dayanışma içindeyiz. Kurbanların aileleriyle birlikte yas tutuyoruz.” dedi.

Avrupa’nın desteği zaten yolda ve elimizden gelen her şekilde yardım etmeye devam etmeye hazırız” diye ekledi.

Avrupa Komisyonu yaptığı açıklamada, şimdiye kadar bir düzineden fazla AB üye ülkesinin Türkiye’nin yardım çağrısına AB Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla yanıt verdiğini söyledi.

Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya, Romanya’dan kentsel arama ve kurtarma ekipleri seferber ediliyor ve Macaristan, İtalya, İspanya, Malta ve Slovakya da yardımlarını sunuyor.

AB’nin Copernicus uydu sistemi de yerel makamlara acil durum haritalama hizmetleri sağlamak için etkinleştirildi.

Yüksek Temsilci Josep Borrell ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Janez Lenarčič, bloğun Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi“gerekirse daha fazla desteği koordine etmek için Türkiye’deki yetkililerle doğrudan temas halindedir”.

“AB, insani yardım programları aracılığıyla da kayıplar bildiren Suriye’de etkilenenleri desteklemeye hazır.

“Düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden herkes ve hayat kurtarmak için çalışan cesur ilk müdahale ekipleriyle birlikte” diye eklediler.

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, Twitter’da açıkladıHollandalı ekibin polis ve askeri personel, ilk yardım ekipleri ve itfaiyecilerden oluştuğunu.

bu Bu arada Fransız dışişleri bakanlığı söyledi12:00 CET’den önce kurtarma görevlilerinin “önümüzdeki birkaç saat içinde ayrılacağını” söyledi.