Bize fayda sağlayabilecek 30 günlük belirsizlik

Leila

Global Mod
Global Mod
Operasyonlarımızı tarifelerde% 25 artışla karşılaşmaya hazırlarken, Meksika ve ABD başkanları, en az 30 gün boyunca dayatmayı duraklatmak için müzakere etti – Kanada'nın daha sonra katıldığı bir karar. Hepimize bir mühlet veren çözünürlük.

Birleşik Devletler geçen yılın Ocak ve Kasım ayları arasında Meksika'dan 466,6 milyar dolardan fazla ve Kanada'dan 377.2 milyar dolardan fazla mal ithal etse de, anlık bir duraklamamız, tarifelerin bir noktada gerçekleşmediğinin garantisi değildir.

Benim açımdan, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada (T-MEC), Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın Halefi (NAFTA), “Ölüm” medya.

Şu anda paradoksal gibi görünse de, T-MEC Meksikalı Dış Ticaret, Yatırım ve Teknoloji (COMCE) hedefliyor.

Üç ülke için faydalı olmuştur ve iyimserlikle alınmıştır; Trump, panorama başka bir şey olmasına rağmen, o zamanlar “fantastik” bir adım olarak tanımladı.

Bununla birlikte, birçok senaryo arasında, ana ticari ortağımızla uzun vadeli ilişkiye fayda sağlayabilecek diğer faktörleri kurtarmalıyız.

Birincisi, süspansiyon Trump ve Başkan Claudia Sheinbaum arasındaki yüksek seviyeli konuşmaların sonucu olduğu için diyalog için bir fırsat var. İkincisi, bir aylık ateşkes, uluslararası ticaret şirketlerimizi süreçte olan işletmeleri, satın alımları ve satışları hızlandırmaya izin verir – bu da “normal” olarak düşünebileceğimiz koşullar altında moladan yararlanmak için kesin bir zamandır.

Bana öyle geliyor ki, bu ticari tarife veya tarifeler ateşkesinde Meksika ihracatı için fark yaratabilecek bazı araçlar.

Benzer şekilde, nakit akışlarını etkilemeden ve nakit mevcudiyetini korumadan, yeni iş fırsatlarına yer bırakmadan ihracatçıların ticari operasyonlarının aktifleştirilmesine izin veren finansal stratejileri ve araçları zamanında kullanın. Ticaret giderek küresel olduğu için yeni fırsatlar açılırken, yeni pazarlarda talep edilen ürünler için diğer ülkelerde yeni müşteriler ve işletmeleriniz için avantaj sağlayan stratejik müttefikler bulmak.