Brezilya, Güney Kore’yi yenerek çeyrek finalde Hırvatistan ile karşılaşacak.

Leila

Global Mod
Global Mod
Orada aynı eski Neymar vardı, formda görünüyordu ve bir gol atarak Pelé’nin tüm zamanların rekoruna yaklaştı ve Brezilya’yı Dünya Kupası çeyrek finallerine taşıdı.

Neymar, Brezilya’nın Pazartesi günü Güney Kore’yi 4-1 yendiği son 16 turunda sakatlıktan döndü ve ilk yarı penaltısını çevirdi. Maçı Sao Paulo’daki hastane yatağından izleyeceğini söyleyen Pelé’nin belirlediği hedeften çekinerek milli takımla 76 gole ulaştı.

Neymar, “Çok korktum. “Benim gibi sakatlandıktan sonra çok zordu. Bütün gece ağladım. Yaşadıklarımı ailem biliyor. Ama sonunda her şey yoluna girdi. Fizyoterapiye devam etmek için gösterdiğimiz çabaya değdi.”

Neymar, maçın ardından büyük futbolcunun resminin ve üzerinde “Pelé” yazılı pankartı taşıdı ve ardından tüm takım orta sahaya yakın bir yerde onun arkasında poz verdi. 82 yaşındaki Pelé, Brezilya’da bir solunum yolu enfeksiyonundan kurtuluyor.

Neymar, “Yaşadıklarıyla Pelé hakkında konuşmak zor,” dedi. “Bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Umarız pankart ve galibiyetle kendisini biraz daha rahat hissetmişizdir.”

Güney Kore, 2002’de eş ev sahibi olarak yarı finale çıktığı tarihi koşudan bu yana ilk kez son 16’yı geçmeye çalışıyordu. Brezilya, Cuma günü Hırvatistan ile karşılaşacak.

Bu arada, Hırvatistan başka bir Dünya Kupası’nda derinlere gidiyor ve takım bir önceki uzun rotayı tekrar kullanıyor.

Kaleci Dominik Livakoviç, Hırvatistan’ın Japonya’yı bir penaltı atışında 3-1 yendiği maçta üç penaltı vuruşu kurtardı ve 2018 turnuvasında ikincilik için çeyrek finale dönüşü garantiledi.

Maç uzatmaların ardından 1-1 berabere bitti.

Dört yıl önce Rusya’da sürpriz bir şekilde finale yükselen Hırvatistan, eleme aşamasındaki her turda fazladan zamana ihtiyaç duydu ve iki kez penaltı atışlarında galip geldi.

Hırvatistan teknik direktörü Zlatko Dalic gülümseyerek, “Tarih tekerrür etmeye devam ediyor,” dedi.

Livakovic, 2018’de Danijel Subasic’in yedek kalecisiydi ancak bu kez sahnenin ortasında yer aldı ve Japonya’nın Takumi Minamino’nun ilk penaltısını engellemek için soluna, ikinci penaltıdan Kaoru Mitoma’nın çabasını engellemek için sağına ve ardından tekrar sağına daldı. Maya Yoshida’yı dördüncüden reddetmek için.

Bu, Mario Pasalic’e perçinleme cezasını kaldırma şansı verdi. Yedek oyuncu, filenin arkasına vurduktan sonra sağdaki Livakoviç’e giden Hırvatistan’ın diğer sevinçli oyuncularına katıldı.

Livakoviç, “Hırvatistan’da işleri bu şekilde yapıyoruz,” dedi. “Geleneği sürdürdüm”

Ancak Japonya, son üç Dünya Kupası şampiyonundan ikisi olan Almanya ve İspanya’yı grup aşamasında büyük yenilgilerle yenerek Katar’a damgasını vurdu.

Japonya teknik direktörü Hajime Moriyasu, “Oyuncular Japon futbolunun yeni bir çağını gösterdiler bence” dedi. “Bu üzülme hissini kullanmalı ve bir dahaki sefere daha ileri gitmeye çalışmalılar.”

Görüntüyü yukarıdaki oynatıcıdan izleyin.