Bürokrasiden Kırmızı Halı Kültürüne

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi:

Başbakan Narendra Modi bugün Uttar Pradesh'teki Yogi Adityanath liderliğindeki hükümete övgüler yağdırdı ve eyaletteki yatırım kültürünün “çift motorlu hükümet” tarafından “bürokrasiden kırmızı halıya” değiştirildiğini söyledi.

Bir yatırım zirvesinde, “UP'de çift motorlu bir hükümet kurulmasından bu yana yedi yıl geçti. Son yedi yılda, eyaletteki bürokrasi kültürü sona erdi ve burada kırmızı bir halı kültürü getirildi.” Dedi. Lucknow'da.

Geçen yıl Şubat ayında düzenlenen UP Küresel Yatırımcılar Zirvesi 2023 sırasında alınan yatırım tekliflerinin temel atma töreninde konuşan Başbakan Modi, Uttar Pradesh'in sektörler arası yatırım aldığını söyledi.

Başbakan ayrıca son yedi yılda eyalette suçun azaldığını ve iş kültürünün genişlediğini vurguladı. “Son yedi yılda UP'de iş, gelişme ve güven ortamı oluştu. Çift motorlu hükümet, değişime yönelik gerçek bir niyet varsa bunu kimsenin durduramayacağını gösterdi.”

BJP'nin sıklıkla tekrarladığı bir adım olan çift motorlu hükümet, eyalet ve merkezi hükümetlerin aynı parti tarafından yönetilmesi anlamına geliyor.

Kongre liderliğindeki önceki hükümetlere saldırı düzenleyen Başbakan Modi, “'Viksit Bharat'tan bahsettiğimde, bunun için yeni bir düşünceye ve yeni bir yöne ihtiyaç var. Ülkede onlarca yıldır hakim olan düşünce tarzını takip etseydik,” dedi. “Bağımsızlıktan sonra bu mümkün olmazdı.”

Başbakan, Viksit Bharat Sankalp Yatra'ya atıfta bulunarak, “Modi garantisine” sahip aracın Uttar Pradesh'in çeşitli yerlerine ulaştığını, böylece hükümetin sosyal yardım programlarında doygunluk oluştuğunu söyledi. “Burada 'Viksit Bharat' için 'Viksit Uttar Pradesh' inşa etme kararıyla toplandık. Bana teknoloji aracılığıyla UP'nin 400'den fazla Vidhan Sabha koltuğundan binlerce insanın bu etkinliğe bağlı olduğu söylendi…7 -8 yıl önce Uttar Pradesh'te yatırım ve istihdam konusunda böyle bir atmosferin oluşabileceğini bile düşünemezdik” dedi.