CBI, Manish Sisodia’nın Ek Süre Talebini Kabul Etmeyecek

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi:

Teşkilattaki kaynaklar, Delhi Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia’nın içki politikası davasıyla bağlantılı olarak Merkezi Soruşturma Bürosu’na (CBI) huzuruna çıkmak için daha fazla süre talebinin kabul edilmeyebileceğini söyledi.

Kaynaklar, Bay Sisodia’nın dün akşam merkezi soruşturma teşkilatının bu sabah Delhi’deki ofisini ziyaret edeceğini doğruladığını söyledi. Ancak kaynaklar, saat 08.45 civarında, CBI’nin teşkilatın huzuruna çıkması için en az bir hafta talep ettiği bir mektup aldığını söyledi.

Bu sabah gazetecilere konuşan Bay Sisodia, “Beni ne zaman ararlarsa çağırsınlar, Şubat ayı sonuna kadar CBI ofisini ziyaret edeceğim. Delhi Maliye Bakanı olarak, bütçeyi hazırlamak çok önemli, bu yüzden bütçenin değiştirilmesini talep ettim. Bu ajanslarla her zaman işbirliği yaptım.” Bunun Delhi için “çok önemli bir zaman” olduğunu söyledi.

Sisodia, Başbakan Yardımcısı Arvind Kejriwal ve diğerleri, başkente yeni bir içki satış politikası getirirken yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya. Vali Yardımcısı VK Saxena geçen yıl CBI soruşturması emri verdi.

Aynı zamanda tüketim vergisi dairesinden de sorumlu olan Bay Sisodia, CBI tarafından ilk olarak geçen yıl 17 Ekim’de sorgulandı ve olayla ilgili olarak evinin yanı sıra bankadaki dolaplar da arandı.