CRPS Consitable, Pakistanlı Kadınla Evliliği Gizle, Sacked

Leila

Global Mod
Global Mod
Hızlı alım

Özet yapay zeka oluşturulur, haber odası incelenmiştir.

Konsol, Pakistanlı bir vatandaşla evliliğini gizlediği için reddedildi.

Karısı sınır dışı etme emirleri almıştı.

Jammu ve Keşmir Yüksek Mahkemesi'nden rahatladı.

Yeni Delhi:

Karısı Pakistan'a sınır dışı edilmek üzere olan ve Jammu ve Keşmir Yüksek Mahkemesi'nden son dakika yardımı elde etmek üzere olan Merkezi Rezerv Polis Gücü (CRPF) İçeriği, Pakistanlı bir vatandaşla evliliğini gizlemek için paramiliter güç tarafından görevden alındı.

CRPF yaptığı açıklamada, 41 taburdan Constable Munir Ahmed'in “bir Pakistan vatandaşı ile evliliğini gizlediği ve vizesinin geçerliliğinin ötesine taşımasını bildiği için hizmetten çıkarıldığını” söyledi.

CRPF, “Eylemlerinin hizmet davranışını ihlal ettiği ve ulusal güvenliğe zarar verdiği bulundu.” Dedi.

Ancak Ahmed, gücün karargahından izin aldıktan yaklaşık bir ay evlendiğini ve mahkemede görevden alınmasına meydan okuyacağını iddia etti.

Geçen hafta Jammu ve Keşmir'in Pahalgam'ındaki terör saldırısından sonra, insanların öldürüldüğü Hindistan, çoğu Pakistan vatandaşı için vizeyi iptal etti ve belirli bir süre içinde Tope'ye ülkeye sordu.

Pakistanlı Bay Ahmed'in karısı Minal Khan, sınır dışı edilme emirleri almıştı ve Yüksek Mahkemeden rahatladığında Attari-Wagah sınırına gönderilmişti. 29 Nisan'da mahkeme, Bayan Khan'ın 10 gün boyunca Hindistan'da kalmasına izin verdi.

CRPS kaynakları, Jammu'dan olan ve 2017'de gücüne katılan Bay Ahmed'in bir mektup yazdığını ve bölümüne Pakistan'dan bir kadınla evlenmeyi amaçladığını, ancak resmi onay için kanat yapmadan devam ettiğini bildirdi. Çift, geçen yıl 24 Mayıs'ta Haber görüşmesi ile evlendi.

Kaynaklar, Bayan Khan'ın turist vizesi ile Hindistan'a geldiğini ve Bay Ahmed ile yaşamaya başladığını söyledi. Vizesi 22 Mart'ta sona erdi, ancak onunla kalmaya devam etti.

Constable'ın Savunması

Ancak haber ajansı PTI ile konuşan Ahmed, geçen yıl 30 Nisan'da evlenmeden neredeyse bir ay önce CRPF'den izin aldığını söyledi.

Bay Ahmed, “Başlangıçta medya raporları aracılığıyla işten çıkarılmamı öğrendim. Kısaca CRPF'den, şarkı aldığım ve merkezden Pakistanlı kadın için izin aldığım için bana ve ailem için şok olarak gelen işten çıkarma hakkında bilgi veren bir mektup aldım.

“31 Aralık 2022'de ilk yazışmaları yaptım, Pakistanlı Ulusal ile evlenme dileğimi bilgilendirerek (CRPF) (CRPF) formaliteleri tamamlamam istendi … ve nihayet 30 Nisan 2024'te merkezden bir go-ahaeead aldım” diye ekledi.

CRPF Constable, nesne olmayan bir sertifika (NOC) için başvuruda bulunduğunu, ancak zaten ihtiyaç duyduğu şeyi yaptığı söylendi.

“Geçen yıl 24 Mayıs'ta bir Haber görüşmesi ile çevrimiçi olarak evlendik. Alt ayda bir evlilik resimleri, 'nikah' kağıtları ve evlilik sertifikası gönderildim (o zamanlar) … Şubat ayında ilk kez ilk kez geldiğinde, Mart ayında uzun vadeli bir vize için başvuruda bulunduk ve röportajı da dahil olmak üzere, gerekli biçimler de dahil olmak üzere, karısı da dahil olmak üzere.

Ahmed, işten çıkarılmasına meydan okumak için önümüzdeki birkaç gün içinde mahkemeye çıkacağını söyledi. “Adalet almayı umuyorum,” dedi hey.

(PTI'dan gelen girdilerle)