Davos'ta Chandrababu Naidu'nun Andhra Pradesh İçin Yapılacaklar Listesi

Leila

Global Mod
Global Mod
Davos/Yeni Delhi:

Başbakan N Chandrababu Naidu, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantısında Haberler'ye verdiği demeçte, Andhra Pradesh'in yeşil bir hidrojen merkezi haline gelmek ve yapay zeka (AI) geliştirme alanında liderliği ele geçirmek için çok çalıştığını söyledi.

Yeşil hidrojen sadece su buharı yayan ve havada kalıntı bırakmayan temiz bir enerji kaynağıdır.

'Hindistan Hikayesi' kapsamında Davos'a gelen Bay Naidu, yatırımlarla ilgili en son küresel trendleri yakından takip ettiğini söyledi.

Bay Naidu, “Yeşil enerji, yeşil hidrojen ve yapay zeka dünya çapında sıcak konulardır. Biz bunları tanıtmak ve lider olmak istiyoruz” dedi.

İş yapma hızının iki tarafı olduğunu söyledi.

“İş yapma hızı bir yönüdür. Diğer yönü ise departmanların vatandaşlara etkili ve verimli bir şekilde hizmet sunmak için nasıl çalışabileceğidir. İlham verici bir dönemdeyiz. Yapay zekanın olgunlaştığı bir zamanda tarihsel verilere erişimimiz var, ” Başbakan, gerçek zamanlı veri toplama, güncelleme ve entegrasyon kombinasyonunun eklenmesinin hızlı çözümlerin yaratılmasına yardımcı olacağını söyledi.

“Daha önce şeffaflıktan bahsediyordum. Şimdi ise bu bir bilgi geliştirme meselesi. Olan da bu. İş yapma hızı bir gerçek. İşlerin her zaman öngörülen sürede yapılması gerekiyor ve işte tam da bu noktada çalışıyoruz” dedi Bay Naidu. “Yatırımcılar hızlı bir geçmişe sahip olduğumuz için bize güveniyor ve inanıyorlar.”

Yeşil Hidrojen

Andhra yeşil hidrojen üretme alanında lider olmak isterken, küresel olarak yeşil hidrojen pahalı kabul ediliyor. Fiyatın Hindistan'daki insanlar için geçerli olacağından emin olup olmadığı konusunda Bay Naidu, “Küresel ısınma bir gerçek ve 1,5'i geçiyoruz” dedi. [degree Celsius]. Herkes endişeli ve etkilerini dünyanın her yerinde görüyoruz. Sorun, yeşil enerji ve yeşil hidrojen konusunda ülkeler arasındaki uçurumun nasıl kapatılacağıdır. Bizim eyaletimizde, geleneksel enerjinize kıyasla güneş, rüzgar ve pompalı enerjiye yönelebilirseniz, ortalama enerji tedarik maliyetimiz bugüne göre daha düşük olacaktır.”

Visakhapatnam'daki yeşil hidrojen için NTPC projesinin Rs 1,87 lakh crore'ye mal olduğunu öne sürerek yeşil hidrojen alanının yavaş yavaş olgunlaştığını söyledi.

“Greenco büyük bir yol kat ediyor. Zaten güneş, rüzgar, pompalı enerji, yeşil enerji gibi hibrit bir model ürettiler ve şimdi de yeşil amonyağa geçmek istiyorlar. Bir yıl içinde üretime başlayacaklar ve alıcılarla bağlantı kuruyorlar. Bay Naidu, “Yani bu yavaş yavaş olgunlaşan bir gerçek” dedi.

Drone Şehri

Bay Naidu'nun hükümeti eyalette bir 'drone şehir' geliştirmek için çalışıyor. Bu da makineleşmeyi artıracak ve birçok değişimi beraberinde getirecek. Drone'ların polis devriye çalışmalarının bir kısmını nasıl devralabileceğine dair örnek verdi.

Bay Naidu, “Daha önce polis devriyesi için çok sayıda personel görevlendirmek zorunda kaldım. Şimdi iki-üç drone konuşlandırabiliyorum ve onlar da devriyeye çıkacak. Personel gerektiğinde müdahale edecek ve bölgeye gidecek” dedi. “Sağlık, eğitim, tıp alanında buna benzer birçok uygulama geliştirilebilir. Sel olduğunda her eve ulaşamıyorum. Drone kullanarak yardım malzemesi gönderebiliyorum. Hindistan'ın drone uygulamaları için kat etmesi gereken mesafe var, bu yüzden kullanım senaryoları hazırlamak istiyorum.”

Andhra'nın konseptin kanıtını sunabileceğini ve işe yaradığı kanıtlanırsa üreticilerin işi devralıp ölçeği büyütebileceğini söyledi.

Bay Naidu, “Üzerinde çalıştığımız model bu” dedi.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Amaravati Projesi

Bay Naidu, Haydarabad'ı geliştirdiğini ve bölünmemiş Andhra'da Cyberabad'ı yarattığını ve çatallanmanın ardından Amaravati adında bir şehir daha geliştirmek zorunda kaldığını söyledi. “Doğal olarak, yeni teknolojiler ve çevresel sürdürülebilirlik açısından en büyüğü olacak. Hindistan'ın yeni şehirlere ihtiyacı var… Chandigarh'dan sonra şehirler sadece genişledi ancak yeni şehirler yaratılmadı.”

Bay Naidu, Merkezin devlete yardım etmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

“Fakat devletim beş yıllık yönetimin ve topyekün yıkımın ardından büyük bir belaya girdi. Amaravati neredeyse yok oldu ve Polavaram raydan çıktı. Geliştirme tamamen durduruldu. O kadar çok sorunum vardı ki… NDA bize yardım ediyor ama bir gecede bunu yapamayız. “Bir şeyleri dönüştürün. İyi bir şey çok hızlı bir şekilde gerçekleşiyor ve Amaravati yolunda gidiyor” dedi Bay Naidu Haberler'ye.

Dünya Ekonomik Forumu'na göre Pazartesi günü Davos'ta başlayan beş günlük toplantıda büyümenin nasıl yeniden başlatılacağı, yeni teknolojilerden nasıl yararlanılacağı ve sosyal ve ekonomik dayanıklılığın nasıl güçlendirileceği araştırılıyor. Küresel toplantıya 350'si hükümet lideri olmak üzere 130'dan fazla ülkeden yaklaşık 3.000 lider katılıyor.

Hindistan'ın Davos'a katılımı, ortaklıkları güçlendirmeyi, yatırım çekmeyi ve ülkeyi sürdürülebilir kalkınma ve teknolojik yenilik alanında küresel bir lider olarak konumlandırmayı amaçlıyor. Hindistan bu kez WEF'e beş Birlik bakanı, üç başbakan ve diğer birçok eyaletten bakan gönderdi.