Deniz Çoban yorumladı: Nwakaeme’ye müdahalede kırmızı kart gerekir mi?

bencede

New member
Fanatik Gazetesi müellifi ve eski hakem Deniz Çoban, Gaziantep FK-Trabzonspor ve Beşiktaş-Alanyaspor maçlarının tartışmalı konumlarını yayıncı kuruluşu beIN Sports ekranlarında kıymetlendirdi. (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Dorukhan Toköz’ün müdahalesinde sarı kart gerekir mi?

“Dorukhan’a bu kadar yakın aralıktan bu hayli net sarı kartı atlamaması gerekir. Geçtim sarı kartı faul bile çalmadı.” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Ertuğrul Ersoy’un Nwakaeme’ye müdahalesinde kartın rengi gerçek mu?

“Kartın rengindilk evvel burada faul var ise hakemin çabucak avantaj işaretini göstermesi lazım. Bakın nerede gösteriyor işareti. Kulağına avantaj işareti göster diyorlar… Bence faulü bile çalmıyor. Yani faulü bile görmüyor. daha sonrasında da Ertuğrul’a sarı kart gösteriyor, ayağına bastın diyor. Artık kırmızı kartın kriterlerinde ne var? Gergin ayak var mı? var. Temas noktası bileğin üstünde, Nwakaeme’nin ayağında bir form bozukluğu var. Çok net bileği esniyor ve neredeyse kırılabilir. Benim açımdan bu epeyce net bir kırmızı kart. ” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Ertuğrul Ersoy’a 2. sarıdan kırmızı gerekir mi?

“Gelişi epey tehlikeli. Evvelce sarı kartı vardı, bence ayağının ucuna basıyor. Burada atılsaydı niye atıldı demezdim. İkinci sarı kartı gösterseydi daha gerçek bulurdum.” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Muhammet Demir’in iptal edilen golünde ofsayt sonucu hakikat mu?

“Kaleye gönderilen bir top ve kaleye gönderilen bir topu kurtarmaya çalışan bir oyuncu. Ofsayttaki oyuncuya gidiyor. Bulunduğu durumda avantaj elde ediyor. Net bir ofsayt.” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Vida’nın penaltı beklediği durum

“Müdahalenin düzeyine baktığım vakit buna yüzde 100 karışılması gerekiyor. Uzamış bir forma, tesirli bir çekme… Vida gitmek istiyor, penaltı. Vida’nın maksadı topa gitmek, rakibinin gayesi da onu durdurmak. Net bir penaltı.” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Welinton’un müdahalesinde devam sonucu hakikat mu?

“Burada, avantaj oynattı, yani ona göre bir faul var. Avantaj gerçekleşti. Şu futbol oyununda bu biçimde bir gayret var mı? Neredeyse formasını üzerinden çıkartacak. Yapabileceği her şeyi yapıyor. Umut vaadeden atağı önlemek üzere yapılmış bir dikkatsiz hareket. Buna nasıl sarı kart göstermezsiniz.” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Josef de Souza’nın faulünde bir kart gerekir mi?

“Çok tehlikeli bir bölgeye, kramponunun vidaları ile basıyor. Düzgün ki kramponu üst aşmıyor. kırmızı karta da hayır demem asla, ama en az sarı kart olması gereken bir konum lakin kart çıkmıyor. ” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Dorukhan Toköz’ün müdahalesinde sarı kart gerekir mi?

“Dorukhan’a bu kadar yakın aralıktan bu hayli net sarı kartı atlamaması gerekir. Geçtim sarı kartı faul bile çalmadı.” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Ertuğrul Ersoy’un Nwakaeme’ye müdahalesinde kartın rengi hakikat mu?

“Kartın rengindilk evvel burada faul var ise hakemin çabucak avantaj işaretini göstermesi lazım. Bakın nerede gösteriyor işareti. Kulağına avantaj işareti göster diyorlar… Bence faulü bile çalmıyor. Yani faulü bile görmüyor. daha sonrasında da Ertuğrul’a sarı kart gösteriyor, ayağına bastın diyor. Artık kırmızı kartın kriterlerinde ne var? Gergin ayak var mı? var. Temas noktası bileğin üstünde, Nwakaeme’nin ayağında bir biçim bozukluğu var. Çok net bileği esniyor ve neredeyse kırılabilir. Benim açımdan bu fazlaca net bir kırmızı kart. ” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Ertuğrul Ersoy’a 2. sarıdan kırmızı gerekir mi?

“Gelişi epeyce tehlikeli. Evvelce sarı kartı vardı, bence ayağının ucuna basıyor. Burada atılsaydı niye atıldı demezdim. İkinci sarı kartı gösterseydi daha gerçek bulurdum.” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Muhammet Demir’in iptal edilen golünde ofsayt sonucu gerçek mu?

“Kaleye gönderilen bir top ve kaleye gönderilen bir topu kurtarmaya çalışan bir oyuncu. Ofsayttaki oyuncuya gidiyor. Bulunduğu konumda avantaj elde ediyor. Net bir ofsayt.” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Vida’nın penaltı beklediği durum

“Müdahalenin düzeyine baktığım vakit buna yüzde 100 karışılması gerekiyor. Uzamış bir forma, tesirli bir çekme… Vida gitmek istiyor, penaltı. Vida’nın hedefi topa gitmek, rakibinin maksadı da onu durdurmak. Net bir penaltı.” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Welinton’un müdahalesinde devam sonucu yanlışsız mu?

“Burada, avantaj oynattı, yani ona göre bir faul var. Avantaj gerçekleşti. Şu futbol oyununda bu biçimde bir çaba var mı? Neredeyse formasını üzerinden çıkartacak. Yapabileceği her şeyi yapıyor. Umut vaadeden atağı önlemek üzere yapılmış bir dikkatsiz hareket. Buna nasıl sarı kart göstermezsiniz.” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Josef de Souza’nın faulünde bir kart gerekir mi?

“Çok tehlikeli bir bölgeye, kramponunun vidaları ile basıyor. Âlâ ki kramponu üst aşmıyor. kırmızı karta da hayır demem asla, ancak en az sarı kart olması gereken bir konum ancak kart çıkmıyor. ” (Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)