bencede
New member
Fanatik Gazetesi müellifi ve eski hakem Deniz Çoban, Galatasaray -Başakşehir maçının tartışmalı konumlarını Muhteşem Lig ‘in yayıncı kuruluşu beIN Sports ekranlarında kıymetlendirdi. Başakşehir’in Okaka ile bulduğu golde faul olmadığını ve Marcao’nun kendisini kolay bır biçimde yere bıraktığını lisana getiren hakem hocamız, maçın hakemi Zorbay Küçük’ün futbolculara olan yaklaşımındaki vücut lisanını ise yakıştıramadığını tabir etti.
Deniz Çoban’ın Galatasaray-Başakşehir maçı değerlendirmesi şöyle:
‘Gol sonucu hakikat’
”Marcao, kendini kolay bırakıyor. Gol sonucunın gerçek olduğunu düşünüyorum.”
Manzara: beIN Sports
‘Uygun bir vücut lisanı değil’
”Futbolcu ile hakem farklıdır. Hakem hudutlarına hakim olmak zorundadır. Şayet oyuncuya sinirlenmişse, ceza vermesi gerekiyorsa kartlarıyla vermesi gerekiyor. Şu vücut lisanı bir hakem için uygun bir vücut lisanı değil.”
‘Kaşlarınızı çatarak, sinirliliğinizi göstererek…’
”Oyuncu size bunu yaparsa sarı kartla cezalandırırsın. Fakat sizin bu biçimde kaşlarınızı çatarak, sinirliliğinizi göstererek bu türlü bir vücut lisanı kullanmaya hakkınız yok. Bu vücut lisanını yakıştıramadım bir hakeme.”
‘Penaltı sonucu daha yanlışsız olurdu’
”Hareket dışarıda başlar, içeride devam ederse penaltı olur. Evet, birinci sendeleten atılım dışarıda lakin içeride de oyuncu, müdahalesine devam ettiği fikrindeyim. Hakem sonucunı fazlaca eleştirmemekle bir arada penaltı sonucu verse daha hakikat olurdu.”
İmaj: beIN Sports
Deniz Çoban’ın Galatasaray-Başakşehir maçı değerlendirmesi şöyle:
‘Gol sonucu hakikat’
”Marcao, kendini kolay bırakıyor. Gol sonucunın gerçek olduğunu düşünüyorum.”
‘Uygun bir vücut lisanı değil’
”Futbolcu ile hakem farklıdır. Hakem hudutlarına hakim olmak zorundadır. Şayet oyuncuya sinirlenmişse, ceza vermesi gerekiyorsa kartlarıyla vermesi gerekiyor. Şu vücut lisanı bir hakem için uygun bir vücut lisanı değil.”
‘Kaşlarınızı çatarak, sinirliliğinizi göstererek…’
”Oyuncu size bunu yaparsa sarı kartla cezalandırırsın. Fakat sizin bu biçimde kaşlarınızı çatarak, sinirliliğinizi göstererek bu türlü bir vücut lisanı kullanmaya hakkınız yok. Bu vücut lisanını yakıştıramadım bir hakeme.”
‘Penaltı sonucu daha yanlışsız olurdu’
”Hareket dışarıda başlar, içeride devam ederse penaltı olur. Evet, birinci sendeleten atılım dışarıda lakin içeride de oyuncu, müdahalesine devam ettiği fikrindeyim. Hakem sonucunı fazlaca eleştirmemekle bir arada penaltı sonucu verse daha hakikat olurdu.”
İmaj: beIN Sports