Derslikteki Selde Ölen Öğrenci Nisan Ayında Delhi'ye Taşınmıştı

Leila

Global Mod
Global Mod
Shreya Yadav üç kardeşin en büyüğüydü

Delhi:

Üç UPSC adayı, dün akşam geç saatlerde Delhi'nin merkezindeki popüler bir dershanenin bodrum katında mahsur kaldıktan sonra hayatını kaybetti, bu durum büyük protestoları tetikledi.

Kurbanların, her ikisi de 25 yaşında olan Tania Soni, Shreya Yadav ve 28 yaşındaki Navin Delvin olduğu belirlendi. Tania Telangana'dan, Shreya ise Uttar Pradesh'tendi; Navin ise Kerala'da yaşıyordu.

Üç kardeşin en büyüğü olan Shreya Yadav, Nisan ayında kamu hizmetlerine hazırlanmak için ulusal başkente gelmişti. Babası Uttar Pradesh'te bir süt ürünleri dükkanı işletiyor ve iki küçük kardeşi okulda.

Amcası Dharmendra Yadav Ghaziabad'da ikamet ediyor. Shubhang, dün akşam geç saatlerde Rau'nun Eski Rajinder Nagar'daki IAS Çalışma Çemberi'nde meydana gelen trajediyi öğrenen ailedeki ilk kişiydi.

Bay Yadav, “Televizyonda haberleri izledikten sonra olayı öğrendim. Shreya'yı aramaya çalıştım ama onunla konuşamadım,” dedi.

“”Ne eğitim enstitüsünden ne de yönetimden resmi olarak hiçbir bilgi almadım. Haberi gördüm ve onlara yaklaştım, morga gittim ve kimlik tespiti için yüzü göstermelerini istedim ama onlar bunu reddettiler, bunun bir polis vakası olduğunu söylediler. Bana onun (Shreya Yadav) adının yazılı olduğu bir kağıt gösterdiler,” dedi.

Bölgedeki yüzlerce öğrenci ve yerel halk, bu sabah Eski Rajinder Nagar'daki Rau'nun IAS Çalışma Dairesi'nin dışında toplanarak, üç öğrencinin hayatına mal olan ihmalkarlık nedeniyle dershane ve yetkililere karşı harekete geçilmesini talep etti.

Yetkililer, bir giderin patladığını ve bunun bodrum katında su baskınına yol açtığını söyledi.

Rajendra Nagar'dan gelen görüntülerde Rau'nun IAS Çalışma Çemberi'nin bodrum katının tamamen sular altında kaldığı görüldü.

İtfaiye yetkilileri, dün akşam 19.19'da öğrencilerin bodrumda sıkıştığına dair bir çağrı aldıklarını ve kurtarma operasyonlarına yardımcı olmak için beş itfaiye aracının gönderildiğini söyledi. Ulusal Afet Müdahale Gücü ekipleri de kurtarma operasyonuna yardımcı oldu.

Kurtarma operasyonu başladıktan saatler sonra Tania ve Shreya'nın cesetleri çıkarıldı. Navin'in cesedi ise gece geç saatlerde bulundu.