Dinamik bir çağdaş bağlamda sosyal sorunlarla yüz

Leila

Global Mod
Global Mod
Bu doğrudur: 21. yüzyıl, paradigmaların hızlandırılmış değişimi, evrimi öngörülemez hale gelen teknolojiler ve sosyal, ekonomik ve politik istikrarsızlık unsurları ile ilgili eşi görülmemiş senaryolar doğurur.

Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu Klaus Schwab, zaten üretken ve kapsamlı sonuçlarla, sadece üretken ve finansal sorunun ötesinde bile, zaten daldırıldığımız bu yeni dönemi çağırdı.

Daha sonra, bu kritik durumun zorluklarına yanıt vermeyi ve geniş anlamda daha iyi bir gerçeklik oluşturmak için potansiyel avantajları üstlenmeyi temel gördüğüm üç anahtarı ele alacağım.

Etik boyut

Çağdaş dinamiklerin dikey ritmi, beraberinde bilgi, faaliyetler ve dikkat odaklarının doygunluğunu getirir. Genişletilmiş hiperkapitalist modeli, genel bir şekilde, görünen bir sıfır -sum oyunda kimin öne çıktığını görmek için sürekli bir rekabeti içerir.

Bu iki unsur, bizi insan yapan temellerin dikkat dağıtıcıları olarak işlev görür; Zenginlik, tanınma veya başarı elde etme arzusu, çoğu zaman insanları etik ve ahlaki düşüncelerden uzaklaştırır.

Bu nedenle, otantik ve sürdürülebilir ilerlemeyi arzuluyorsak, değerlere geri dönmek başlangıç noktasıdır. Tanımı gereği mutasyona uğramayan ilkeler, her şeyi dönüştüren durdurulamaz değişimin çılgınlığının ortasında gerekli olarak doğrulanmıştır.

Etik düşünce bize eşitsizlik ve yoksulluk gibi toplumlara hala zarar veren sorunlara uygun çözümler bulmak için kılavuz verecektir. Ekonomik, politik ve sosyal sistemi etik ışığında yeniden düşünmek çok önemlidir ve fırsat penceresi şimdi.

Etkili hazırlık

Eğitim, dünyayı değiştirmek için en güçlü araçtır, ancak eğitim planı zamanımızın zorluklarına uyum sağlamalıdır.

Akademik eğitim, karmaşık gerçeklere çözüm bulmak için vazgeçilmezdir. Bununla birlikte, çağdaş dönem insanları değişime uyum sağlamaya zorlar, bu da öğrenebildiklerini, öğrenemediklerini ve kalıcı olarak yeniden canlandırılabileceğini ima eder.

21. yüzyılın kadınları ve erkekleri, iletişim, ekip çalışması ve liderlik gibi yumuşak becerileri sürekli kullanmak zorunda kalacaklar. Teknik bilgi zamanla eski haline gelebilirken, yumuşak beceriler asla sona ermez.

Günümüzün ve geleceğin sorunları ile başa çıkmak için formül eğitim, eğitim ve daha fazla eğitimdir. Hükümet, iş, sivil toplum ve vatandaşlığın desteği olmadan bunu yapamazlar, ancak okul ve üniversitelerin uymak için anıtsal bir görevi vardır.

Bağlamı bilin

YoNtern ve dijital platformlar, iş ve politika yapma yolundan sosyalleşme ve iletişim yoluna kadar insan faaliyetlerinde devrim yarattı.

Yapay zeka, otomasyon ve toplu veri toplama gibi yenilikler de değişim gücünü hala bilmediğimiz yönlere doğru zorluyor -anlayışı yeni bitirdik.