Doğukan Sinik: Ulusal kadro hayalimi alandaki performansımla göstermek istiyorum

bencede

New member
Başakşehir’e karşı alınan galibiyet hakkında da Sinik, “Mutluyuz ve kazanmaya geldik. Birinci yarı baskın bir futbol oynadık. Rakibi 3’üncü bölgede baskı yaparak karşıladık. Bizim ismimize hoş bir 3 puan oldu. Maçı da gol yemeden tamamladık. Çok keyifli ve sevinçliyiz” diye konuştu.

“İYİ FUTBOL OYNUYORUZ”

7 maçlık yenilmemezlik serisi için Sinik, “Gol yemiyoruz, aslına bakarsanız şanssız goller yiyorduk. Bu şanssızlığı üzerimizden attık. Yeni transferlerle de alışma sürecini atlattık ve düzgün bir grup olduk. Hoca faktörü de epeyce büyük. Âlâ futbol oynuyoruz. bir arada savunma yapıyoruz. Dünya futboluna buna döndü, savunma yapmadan olmuyor. Bu seriyi devam ettirmek istiyoruz” dedi.

“NURİ ŞAHİN İNANILMAZ BİR ÖZGÜVEN VERİYOR”

Teknik sorumlu Nuri Şahin’in performansında değerli bir etken olduğunu söyleyen Sinik, “Samimi bir biçimde söylüyorum epeyce büyük bir hoca faktörü var. Kendisiyle yeterli bir diyaloğum var. Ben mesleğim boyunca bu diyaloğu yakalamıştım. İnanılmaz bir özgüven veriyor. Bana güveniyor ve bana kalan alanda onu utandırmamak, giydiğim formaya layık olmak kalıyor. Nuri Şahin ile çalışmak büyük bir talih. Hamledeki oyunumda en kıymetli etken hocanın bana duyduğu itimat olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“MİLLİ FORMA HER TÜRK GENCİNİN HAYALİ”

Ulusal formayı giymek için fazlaca çalıştığını söyleyen 23 yaşındaki futbolcu, “Milli forma giyemeyeli uzun vakit oldu. Son olarak Ümit Mili Grup’ta kaptanlık yaptım. Yaşımdan dolayı Ümit Ulusal Grubu yaş olarak bıraktım. Ulusal forma her Türk gencinin hayali. Doğal ki oyuncu ulusal kadroya çağrılmak ister lakin ben bunu alandaki performansımla göstermek istiyorum. Alanda uygun olursam görülür diye düşünüyorum. Olağan ki çağrılmayı bekliyorum ancak bu kelamla değil alandaki performansla alakalı, bunu başarmam lazım. 9 maç kaldı kalan maçları da en düzgün biçimde tamamlayarak mesleğim için de güzeli olur” dedi.

İbrahim ALİOĞLU – Sezer AFŞAR / İSTANBUL,(DHA)