Donanım için SOA – Nesnelerin İnterneti

semaver

New member

1. Donanım için SOA – Nesnelerin İnterneti

Nesnelerin İnterneti mimarlara ve donanım geliştiricilerine yaklaşıyor. İşletme ve kurumsal süreçlere ek olarak, kurulmuş sistemler artık İnternet üzerinden de entegre edilebilir. Başlangıçta yerli otomasyon için bir moda olarak ortaya çıkan şey, artık sayısallaştırma için önemli bir unsurdur.

Makalelerde ve uzman kitaplarda içeriğe hakim olurlar. Modelleme araçlarının ve dillerinin çoğu ve çoğu konferansın yanı sıra, dokuma teknolojilerine dayanan şirket mimarileri, backndend sunucusu, bulut bilişim, veritabanı ve iletişim ara katman yazılımı neredeyse her yerde mevcuttur. Gözlemci, yazılımın çoğunun tüm dünyada kurumsal sunucular veya veri merkezleri üzerinde çalıştığı sonucuna varabilir.

Ancak, gerçeklik farklı görünüyor. Hala ortaya çıkan her cihaz bugün bir veya daha fazla CPU barındırıyor. Ve bununla sadece mobil cihazlar demek istemiyorum. Örneğin arabada, AutoSar'a ara katman yazılımı aracılığıyla bağlı düzinelerce işlemci var. Uçaklar ve trenler durumunda, bu anlamda daha da net bir görüntü var.

Donanım ve yazılımın entegrasyonu

Kurumsal yazılım açısından SOA vaat eden şey artık cihazlar için IoT (Nesnelerin İnterneti) sunuyor. IoT'nin yardımıyla “Şeyler” ve sensörleri/aktüatörleri mevcut yazılıma entegre edilebilir. Buna ek olarak, bir tutam tablet, akıllı telefon veya sanal gerçeklik ve her yerde bulunan ağ gerçek olmak üzeredir.

Arka end hizmetlerin buluttan kaynaklanması ölçeklenebilirlikten kaynaklanmaktadır. Bu arada, bunlar sadece Philips Hue veya Google Nest gibi bölgenin ev otomasyonundan olağan şüpheler değil. Şu anda endüstriyi isteyen sayısallaştırma dalgası neredeyse devasa. Akıllı şehir, akıllı ızgara veya akıllı ev gibi parolalar sadece buzdağının ucunu temsil ediyor.

Öncüler Zamanı

Bu durumun yumuşak işçiler için belirli bir cazibesi var çünkü Nesnelerin İnterneti yenilikçi öncüler için geçici bir pencere açıyor. Google Dell'iot'ta kimler var? Mikrodenet, mekanik ve elektronik temasıyla başa çıkmak için iyi bir fırsat. Ancak, kurulmuş sistemler sistemi ile ilgili programlama hepsi değildir. Neyse ki, iyi haberler var.

Geçmişte, kurulmuş sistemler C veya montajı seven inekler için hedef platformlar olarak kabul edilmiştir, bugün en basit kartlar bile yüksek dillerde ve komut dosyalarında IDE ile rahatça programlanabilir. Ve bazıları taze bir biradan daha pahalı olan masalardan bahsediyorum. Cazibe, geliştiricilerin artık sıcak ve basit bir bilgi için programlama mikrodenetleyicisi hakkında bilgi edinebilmeleridir.

Kolay Giriş

Tamamen mimariye dayanan makalelerime ek olarak, her zaman aşağıdaki yayınlarda IoT konusuna varıyorum. IoT hakkında bilgi için uygulama örneklerinden sonra ve mikrodenetleyiciler üzerindeki arka planda, somut egzersizlerin örneklerinde tam anlamıyla ve aktivite için elektroniklerin temellerini açıklıyorum. Özellikle, mikro denetçinin PC'sine ve elbette internet bağlantısına entegrasyona odaklanıyorum. Daha sonra, IoT'nin mimari yönleri devreye girer.

Arduino & Co

Bir temel olarak, önce gerçek bir/arduino bir kart kullanıyorum. Bu eBay, Amazon veya Aliexpress'te ucuz satın alınabilir. Gerçek bir başlangıç sahibi olan herkes örnekleri kolayca anlayabilir. Kitinizi yerel elektronik ticaretinde bir araya getirmek de mümkündür. Arduino, Wattet, Sparkfun, Fritzing, Saininsmart, Conrad, Franzis ve Adafruit'in mevcut başlangıç kitlerinin ürünlerinin açıklamaları ilgili bilgiler sağlar. Çin'de sipariş verirseniz, daha az ödeme yaparsınız, ancak teslimat için dört ila altı hafta beklemeniz gerekir.

Gelecekte, Nodemcu, Raspberry Pi ve Beaglebone Black gibi diğer kartlar da ele alınacak.

()