Edgar Ie: Barcelona avantaj sağlayabilir

bencede

New member
Trabzonspor ‘da Altay maçında çapraz bağı kopan ve daha sonrasında kontratı feshedilen Edgar Ie, İspanya’nın önde gelen gazetelerinden Mundo Deportivo’ya açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’da sakatlanana kadar memnun olduğunu tabir eden Edgar Ie, “Orada memnundum, her şey yolunda gidiyordu. Sakatlanana kadar oynuyordum. Bana Türkiye’de ameliyat olmam gerektiğini söylemiş olduler fakat ben Portekiz’de ameliyat olmayı tercih ettim. Evvel onay verdiler fakat daha sonrasında ya Türkiye’de ameliyat olacağımı ya da mukavelemi feshedeceklerini söylemiş olduler. Türkçe bilmediğim ve İngilizcem güzel olmadığı için görüşmeye tercümanla gittim. Ülkemde ameliyat olmayı tercih ettim” diye konuştu.

“TAKIM ARKADAŞLARIM VE TARAFTARLAR İÇİN EN UYGUNUNU DİLİYORUM”

Yaşadığı sakatlık daha sonrasında güzelleşmeye odaklandığını tabir eden Edgar, “İyileşmeye odaklandım. Her şey yolunda gidiyor ve iki ay ortasında hazır olmayı umuyorum. Trabzonspor’da âlâ gidiyorduk. Kadro arkadaşlarım ve taraftarlar için en uygununu diliyorum. Şu anda hiç bir şeyim yok. İspanya’ya dönmek istiyorum fakat Avrupa’da bir ligde de oynayabilirim. Farklı futbol tiplerini denedim. Kimileri fizikî, kimileri daha tekniğe dayalıydı. Olgun bir oyuncuyum. Güçlenmek için fizik olarak epeyce çalıştım. Barcelona’dan ayrıldığımdan beri hayli geliştim. Artık oyunun tüm alanlarını, ne vakit dışarı çıkacağımı, ne vakit bekleyeceğimi denetim edebiliyorum. Barcelona ve Villarreal’de fazlaca fazla tecrübe kazandım” tabirlerini kullandı.

“BARCELONA AVANTAJ SAĞLAYABİLİR”

Eski ekibi Barcelona’nın Galatasaray ile UEFA Avrupa Ligi’ndeki eşleşmesini de pahalandıran 27 yaşındaki savunmacı, “Galatasaray güzel bir periyodunda değil. Teknik yönetici değişikliği yaptılar. Barcelona avantaj sağlayabilir” diye konuştu.

“KEREM AKTÜRKOĞLU, SÜRATLİ VE YETENEKLİ”

Barcelona müsabakası öncesinde Kerem Aktürkoğlu’na dikkat çeken Edgar Ie, şöyleki konuştu: “Kerem Aktürkoğlu, yetenekli ve süratli bir kanat oyuncusu. Kontratakta tesirli. Çok genç ve teknik olarak güzel bir futbolcu.”

DHA