Emre Belözoğlu: Edin Visca için teklif yok

bencede

New member
Üstün Lig’de Aykut Kocaman daha sonrası Başakşehir’in başına geçen Emre Belözoğlu, İstanbul grubunun başında çabucak hemen maç kaybetmeyerek sıkıntı bir başarıyı sağladı. Hatta mağlubiyet görmemesi bir yana birlikteliği bile olmaması, 5’te 5 yaparak kadrosunu bir daha tepeye hakikat taşıması 41 yaşındaki teknik adamı bir anda tanınan bir hale getirdi.

Başarılı futbolculuğunun yanı sıra teknik yöneticilik mesleğine de âlâ bir başlangıç yapan Emre Belözoğlu yayıncı kuruluş beIN Sports’a fazlaca özel açıklamalarda bulundu.

Emre Belözoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Yüksek düzeyde futbol oynadıktan daha sonra kolay değil teknik adamlık. Oyunculardan beklentiniz yüksek olur fakat bugüne kadar çalıştığım tüm oyunculara verdiğim bakılırsavi yeterli yerine getirdiler. Futbolculuk sıkıntı meslek lakin teknik adamlık daha zormuş. kimi vakit, oyunun ortasında olmak istediğim anlar oluyor.”

“Oyunculara dokunabilmek, onlarla bağlantı halinde olmak benim avantajım. İtalya’da, İspanya’da, İngiltere’de oynadım ve bu lisanları biliyorum. Hepsini kusursuz değil lakin sıkıntımı onlarla paylaşabilecek kadar konuşuyorum.”

“Futbolculuğuma tüm teknik erkeklerin katkısı oldu. Teknik adamlık yolunda da çalıştığım isimlerden epey etkilendiklerim var ancak kendi takımımla de fikir üretiyoruz. Yeterli yoldayız lakin düzgün yoldayken de kendinizi güncellemelisiniz.”

“Sportif yöneticilik ortamı, Türkiye’ye müsait bir ortam değil fakat bu bir takım işidir. İçinde bulunduğunuz kulübün durumu, idare konseyi, lider… Ben her insanın fikrine paha vererek çalıştım.”

Alex ve Hagi karşılaştırması

“Alex, Fenerbahçe tarihinin en büyük futbolcusu. Türk futbol tarihinin görmüş olduğu en büyük futbolcu da Hagi. Ben Galatasaray ‘da birinci oynadığımda 16 yaşındaydım. Hagi kadar öbür oyuncuların da üzerimde katkısı oldu. Fatih Terim de herkesi geliştirmek isteyen bir teknik adamdı. Hagi’nin katkılarını inkar edemem. Çok büyük bir profesyoneldi. Hagi ve Alex kıyaslamasını beşerler soruyorlar. Birini ötekinin önüne koymak hayli hakkaniyetli olmuyor. Beşerler bunu öbür yere çekiyorlar. Benim için ikisi de daima fazlaca pahalı olarak kalacak. Lakin her vakit Hagi’yi fazlaca diğer bir yere koymuşumdur.”

Transfer teklifleri var mı?

“Ravil Tagir de Berkay Özcan da hayli pahalı oyuncular. Başakşehir, oyuncu gelişimi için epeyce bedelli bir yer. Edin Visca için şu an bize gelmiş resmi bir teklif yok.”