Endonezya Başkanı'nın “Hint DNA” ifadesi Başkan, PM Modi'yi bölünmede bırakıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi:

Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto Pazar günü, Başkan Droupadi Murmu'nun ev sahipliği yaparken, “Hint DNA'sına” sahip olduğunu, Başkan, Başkan Yardımcısı Jagdeep Dhankhar ve Başbakan Narendra Modi gibi onurlu bir kahkaha patlaması olduğunu söyledi. Bay Subianto, Hindistan ile olan bağlantısı hakkında konuşurken söz verdi.

“Birkaç hafta önce genetik sekanslama testimi ve DNA testimi yaptım ve bana Hint DNA'mın olduğunu söylediler. Hint müziğini duyduğumda herkes dans etmeye başlıyorum,” dedi odayı bölünerek bıraktı.

#Kol saati | Delhi | “… Birkaç hafta önce genetik sekanslama testimi ve DNA testimi yaptım ve bana Hint DNA'mın olduğunu söylediler. Hint müziğini duyduğumu herkes biliyor, dans etmeye başlıyorum …” diyor Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto Başkan Droupadi tarafından düzenlenen ziyafet … pic.twitter.com/n7f0eplamz

– ani (@ani) 26 Ocak 2025

“Hindistan ve Endonezya'nın birlikte uzun, eski bir tarihi var. Uygarlıkla ayrıldık, dilimizin önemli bir kısmı bile Sanskrit'ten geliyor. Endonezya'nın birçok adı aslında Sanskritçe ve günlük yaşamımızda eski Hint uygarlığının etkisi çok güçlü.

Bay Subianto, PM Modi'nin liderlik ve bağlılık kasabalarını yoksulluğu hafifleten ve marjinal sigortalıya yardım ederken, Flo günlerinde ondan çok şey öğrendiğini doğruladı.

“Burada olmaktan gurur duyuyorum (Hindistan'da) … Profesyonel bir politikacı değilim, iyi bir diplomat değilim, kalbimde ne olduğunu söylüyorum. Bakan Modi'nin liderliği ve taahhütleri … yoksulluğu hafifletme taahhüdü Marjinalize yardım etmek ve toplumunuzun en zayıf kısmına yardım etmek bizim için bir ilham kaynağıdır ”dedi.

Hindistan halkına “refah, barış ve büyüklük” dileyen Subianto, Endonezya ve Hindistan'ın yakın ortak ve arkadaş olmaya devam ettiğini görmek istediğini söyledi.

Bay Subianto, Pazar günü 76. Cumhuriyet Günü kutlamalarına baş konuk olarak katıldı. Hey, Endonezya hükümetinin birkaç bakan ve üst düzey yetkilisi ve bir iş delegasyonu da dahil olmak üzere üst düzey bir heyet eşlik etti. Etkinlik, Endonezya'nın Endonezya Askeri Akademisi'nden (Akmil) 190 üyeli bir topluluk grubu olan Canka Suling Canka Lokananta'ya disiplin ve askeri geleneği somutlaştıran Canka Lokananta'ya tanık oldu.

Endonezya cumhurbaşkanının Hindistan'a üç günlük ziyareti sırasında, iki ülke sağlık, geleneksel tıp ve deniz güvenliği de dahil olmak üzere geniş kapsamlı alanlarda beş muhtırası imzaladı ve yeniledi.