Erce Kardeşler: Hayallerimizi içimizde yaşıyoruz

bencede

New member
Spor Toto Muhteşem Lig’in 13’üncü haftasında alanında Gaziantep FK ile müsabakaya hazırlanan trabzonspor” target=”_self” style=”text-decoration: underline;font-weight: bold;”> Trabzonspor ’da kart cezalısı Uğurcan Çakır’ın yerine alana çıkacak olan kaleci Erce Kardeşler, idman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Daha evvel de son olarak Gaziantep FK karşısında nazaranv yaptığını hatırlatan Erce Kardeşler, “Uğurcan’ın kırmızı kart görmesi aslında makus bir şey. En son Gaziantep maçında oynamıştım. Bu gidişle daima Gaziantep maçlarında oynayacağım galiba. Tabi ki uzun bir müddetdir oynamıyorum, bu bir dezavantaj üzere gözükebilir ancak hayli özledim maç oynamayı. Maç oynamak her vakit hayli özeldir, hayli zevklidir. Bir de şöyleki bir durum var, birinci kere içerdeki bir lig maçında birinci 11’de başlayacağım. Bunun da heyecanı var. Taraftarımızın önünde birinci sefer bir lig maçına birinci 11 olarak başlayacağım. Tabi ki hocamız baht verirse, kesin konuşmayalım, ne olur ne olmaz. Kendimi hazır tutmaya çalışıyorum, tüm arkadaşlarım da sağ olsunlar epey takviye oluyorlar bana. İnşallah bana güvenen insanların yüzünü kara çıkarmam ve bir daha bir kazanacağımız ve galibiyet serisini sürdüreceğimiz maç olur” sözlerini kullandı.

“TAKIM ARKADAŞLARIMIZLA GÜYA KAN BAĞI VAR”

Ekip arkadaşlarıyla uygun anlaştığını söyleyen Kardeşler, “Trabzon’a geleli 2 buçuk yıl oldu. Bu vakit sürecinde sahiden çok hoş bir ortam var. Geldiğimden beri arka niyetli makus niyetli diyebileceğimiz bir tane oyuncu bile olmadı. Grupta herkesi fazlaca sevdiğiniz için onların başarılarıyla memnun olabiliyorsunuz alanda. Ha Uğurcan kurtarmış ha ben kurtarmışım, ha Cornelius gol atmış ha ben atmışım. Ben onu o biçimde düşünüyorum. Aslında ortamdan dolayı bu türlü oluyor. Grupta herkesle bir aile ortamındayız. Sabahları tesislere geliyoruz 4-5 saat, antrenman bitiyor, oturuyor, sohbet ediyoruz. birlikte yemek yiyoruz. Arkadaş, dost ne derseniz… O biçimde olduğu için ekip arkadaşlarımızla ortamızda güya kan bağı var. O kadar samimi bir ortam var. Ulusal kadrolara gidenleri özlüyoruz. Abdüşü, Uğurcan’ı, Berat’ı özledik, yabancı arkadaşlarımızı özledik. bu biçimde olduğunda ekip arkadaşlarınız alanda çaba ediyor, sizin yapabileceğiniz tek şey onlara dayanak olmak, onların memnunluklarını yahut hüzünlerini paylayabilmek. Ben de elimden geldiğince onlara bu türlü yardım etmek istiyorum. Sanıyorum küçüklüğümde bilinçaltımda bir Trabzonspor sevdası varmış, epey fazla seviyorum burayı, kenti ve kulübü. İnşallah bu biçimde devam eder ve uzun yıllar burada forma gibir dahabilirim” diye konuştu.

“AYAKLARIMIZI YERDEN KESMEK İSTİYORLAR”

Ekibin ligdeki durumunu kıymetlendiren Kardeşler, “İyi bir başlangıç yaptık bu sene. Şu an bence tek gayemiz Gaziantep maçı olmalı. Yani bizim için aslında Salı günü yok Pazartesi günü var. Her maça bu türlü hazırlanıyoruz. Tabi ki bizim de amaçlarımız ve hayallerimiz var. Lakin bu hayaller fazlaca fazla düşünülmeye başlandığında maalesef ayaklarımızı yerden kesebilir ki bu da bizim istemediğimiz bir şey. Çok fazlaca uzun bir müddetç var önümüzde. Biz yalnızca tek tek bakıyoruz maçlara ve o denli hazırlanıyoruz. Her rakibi başka ele alıyoruz. Kendi ortamızda da bunu epeyce fazla konuşuyoruz. hiç bir biçimde havaya girmeden yalnızca işimize odaklanmak istiyoruz. Lakin düzgün bir başlangıç yaptık, taraftarımız bize dayanak olmaya devam etsin. Fakat fazlaca fazla hayal içine girmek bize ziyan verebilir. Zira beşerler bir biçimde bizim ayaklarımızı yerden kesmek istiyorlar. Biz de buna müsaade etmek istemiyoruz. Bizim şu andaki tek maksadımız Gaziantep maçını da kazanıp seriyi devam ettirmek” formunda konuştu.

“GAZİANTEP MAÇINA ÖZEL HAZIRLANIYORUM”

Yaklaşan Gaziantep FK maçına özel olarak hazırlandığını aktaran Kardeşler, şöyleki devam etti:

“Tabi ki uzun bir süre oynamadığım için biraz daha hazırlanmak gerekiyor. Zira rutin biraz daha farklı oluyor. Lakin oynadığımız vakit maçı başınızda da oynamak zorundasınız. Zira epeyce ani şeyler olabiliyor. Ben de uzun müddettir oynamadığım için biraz daha maçı başımda oynamaya çalışıyorum. Zira uzun müddettir oynamamış olmanın verdiği form düzeyi var o da oynadıkça artıyor. Her egzersizi maç üzere yaparak ve her akşam yattığımda başımda maçta neler yapabilirim, karşıma neler çıkabilir diye düşünüyorum. Maçta mümkün uygun ve makus senaryolarda da neler yapabileceğimi düşünüyorum. Maçta da başıma geldiğinde en azından beynim hazır olduğu için anında tepki verebiliyorum. Ben bu türlü hazırlanıyorum. Lakin herkes farklı biçimde hazırlanabilir. Lakin tabi ki Gaziantep maçına biraz daha özel hazırlanıyorum. Zira fazlaca uzun müddettir maç oynamıyorum.”

“BENİM İÇİN TÜRKİYE HASSAS BİR KONU”

Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır ve Berat Özdemir’in A Ulusal Takım’a çağrılmasını da pahalandıran Kardeşler, “Milli Grupla alakalı, benim gözümde kulüp bazında bir şey yoktur. Orası Ulusal Ekip, 80 milyonun temsil edildiği yalnızca 11 kişi oynuyor kalan yedek arkadaşlarımız da var. Fakat kendi arkadaşlarımızın oynaması ve onlar oynarken de ekibin kazanması ayrıyeten gurur verici bir şey. Uğurcan olsun, Abdülkadir Ömür uzun bir ortadan daha sonra birinci kere oynadı. Berat yeni gitti ve oynamaya başladı. Tabi ki onlar oynadığında biz fazlaca daha memnun oluyoruz. Zira arkadaşlarımız sevdiğimiz beşerler, onlarla gurur duyuyoruz. Orada bizi ve Trabzonspor’u temsil ediyorlar. Lakin orada değerli olan Ulusal Kadronun başarısı. Kim oynarsa burada değerli olan Ulusal Takım’ın başarısı. İsimlere yahut kulüplere takılmıyorum. Benim için Türkiye hassas bir husus. Bence herkes o biçimde bakmalı” dedi.

“BEŞİKTAŞ MAÇI BİZİM İÇİN OLAĞAN BİR MAÇTI”

Erce Kardeşler, Beşiktaş maçının akabinde grup arkadaşlarının taraftarların sevinçlerini yansıtan manzaraları toplumsal medya hesaplarından paylaşması ile ilgili olarak şu biçimde konuştu:

“Beşiktaş maçı bence bizim için olağan bir maçtı. Lakin son dakika golü olması bizi ekstra memnun etti. Zira son dakika golleri her vakit başkadır. Hangi ekibe karşı olursa olsun bu bu biçimdedir. Derbi maçı olması da bizi epey farklı memnun etti. birebir vakitte rakibimizle aramızdaki farkı korumak açısından kıymetliydi. Hem ikili averaj açısından da değerliydi. Zira geçen döneme baktığımızda bir golle ligin şampiyonu aşikâr oldu. Ligin kararı tayin edildi. Bizim için de özel bir gündü, deplasmanda oynamak daha keyifli oldu. Zira karşınızda bir 11 var tribünde ise 30-40 bin kişi size karşı kazanmak için her şeyi yapıyor. O yüzden bizim için kolay bir maçtı lakin son dakika golü olması tabi ki bizi fazlaca keyifli etti. Ortamızda ufak ufak fısıltılar oluyor. Hayallerimizi inceden inceden kendi içimizde yaşıyoruz.”