Ertuğrul Doğan: Trabzonspor’un Türk futbolundan alacağı var

bencede

New member
Genç iş insanı Ertuğrul Doğan, iş hayatının yanı sıra Trabzonspor ‘da da kıymetli misyonlar üstleniyor. Doğan, yeni devir maksatlarını, projelerini ve hayallerini TSYD Trabzon Mecmuası’na anlattı. Aileden kaynaklı Trabzonsporlu olduğunu aktaran Doğan, çocukluğundan bu yana Trabzonspor ile büyüdüğünü lisana getirdi. Doğan, “Trabzonspor’la bizim buluşmamız temelden, ailemizden kaynaklı. Dayılarım (Bülent, Coşkun ve Güngör Şahinkaya) Trabzonspor’da futbol oynadı, yöneticilik yaptı. Haliyle ailenin içerisinde, epey erken yaşlarda Trabzonspor ile tanıştım. Trabzonspor’un soyunma odasında büyüdüm diyebilirim. Apartmanda Trabzonspor’dan diğer konuşulan bir şey olmazdı güya. En son Güngör dayımla yaşanan şampiyonluğu hatırlıyoruz hayal olarak. Bu grupla yatıp bu kadroyla kalktık, onunla memnun olduk, üzüldük, hayaller kurduk daima. Bu yaşa geldik, bu durum hiç değişmedi” dedi.

“Her türlü gelişmeye hazırız”

Trabzonspor taraftarının şampiyonluk hasreti çektiğine vurgu yapan Doğan, “Bunlardan ders çıkartarak inşallah bu sene taraftarımızın da yıllardır istediği şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. 2010-11’de kazandık ancak kupayı alamadık. Bu sefer kupayla taçlandırmak istiyoruz. Tüm gayretimiz, çalışmamız bu istikamette. Kendimizi her türlü gelişmeye nazaran hazırladık, ona göre de takımımızı oluşturduk. Devre içinde da kadrosu güçlendiriyoruz. Hocamızın her istediği oyuncuyu alacağız. İnşallah topluluğumuzla, taraftarımız ve basınımızla bütünleşerek bu gayeye ulaşacağız. Bizim insanımızın yapısı gereği esasen çok coşkulu lakin dengeyi bozmamaya dikkat etmeleri gerekiyor. Tek tek, maç maç bakıp işin sonunu görmemiz lazım. Daha evvel Trabzonspor şampiyonluğa giderken biroldukca sefer epeyce badireler yaşadık. Biz de liderimizle bunları ayrıntılıca inceledik, üzerinde epey önemli çalıştık. Ne oldu, ne bitti, ne üzere yanlışlıklar oldu, yenidenlamamamız gerekir. O yüzden çok istikrarlı ve sözleri de tek tek seçerek konuşuyorum. Çok fazla röportaj vermememizin ana sebebi de bununla alakalı. Sizlerin de bizleri anlayışla karşılamanızı bekliyorum. Zira bizim de aklımızdaki tek şey o; yani kentin konsantrasyonunu oldukça artıracak yahut kaybettirecek rastgele bir şeye niçiniyet vermemek” sözlerini kullandı.

“Hesapların hepsini inşallah bu yıl nazaranceğiz”

çabucak hemen bir şey elde etmediklerini de belirten Doğan, “Baştan beri söylüyorum, liderimiz da, hocamız da söylüyor. Maç maç gitmek lazım, 3 puan 3 puan bakmak lazım. hiç bir şey almış yahut kazanmış değiliz. Daima bir arada dikkatli ve sağduyulu olmalıyız. Üzerimize düşen tüm destekleri devre içinde takıma katacağız. daha sonrasında eti senin kemiği benim. Hocamız bu işin üstesinden gelecektir. Onun da başından epeyce kıymetli badireler geçti. Hak etmediği şeyler yaşadı. Biz de hak etmediğimiz şeyler yaşadık. Hocamızın geldiği vakit söylemiş olduği üzere ikimizin de Türk futbolundan alacağı var ve ikimizin de birbirimize katacağımız fazlaca şey var. Trabzonspor da alacak, hocamız da alacak hak ettiklerimizi. Bu hesapların hepsini inşallah bu yıl bakılırsaceğiz” açıklamasını yaptı.

“Yeni amaçlar peşine koşmak istiyoruz”

‘Trabzonspor’un şampiyon olması halinde kimi belediye liderlerinin misyonunu bile bırakabileceğini söylüyorlar, herkesten farklı bir şampiyonluk yaşama öyküsü çıkıyor. Sizin görüşünüz nedir?’ sorusuna Doğan, “Ben yöneticiliği bırakmayacağım. Şayet ki o hak ettiğimiz şampiyonluğa ulaşırsak çabucak yeni maksatların peşine koşmak istiyoruz. Fakat burada liderimizin ve hocamızın daha evvel açıklamaları var. Bu mevzu hakkında, ben de kimi şeyleri söyleyeceğim. Natürel ki kentimizin heyecanını anlıyoruz. Gerçi biz de heyecanlıyız. Her gün puan durumuna biz de bakıyoruz. Ancak o kusura düşmemiz, insanların ‘olduk’ hissine kapılmasına müsaade vermememiz lazım. Burada en kıymetli sorumluluk da basına düşüyor, bu dengeyi epeyce güzel sağlaması lazım. Taraftarımıza hak veriyoruz, insanların yıllardır beklediği kupa hasreti var. ötürüsıyla her insanın birbirine yardımcı olması lazım. En başta taraftarımızın, her zamanki üzere bir daha ekibine tam manasıyla sahip çıkması lazım” yanıtını verdi.

“Abdullah hoca takımıyla birlikte yüreğini ortaya koydu”

‘Abdullah Hoca’nın gelmesinde büyük etkiniz oldu. O gün ne düşünüyordunuz, bugün ne düşünüyorsunuz?’ sorusunu ise Ertuğrul Doğan, “O gün de birebir şeyi düşünüyordum, bugün de tıpkı şeyi söylüyorum. Bir sefer bu benim takip ettiğim ancak liderimizin, idaremizin onayıyla gerçekleşen bir müddetç. Ben yalnızca nazaranvlendirildim. Hocamızın esasen mesleği hakkında konuşmanın manası yok. Kendini, rüştünü her istikametiyle ispat etmiş, teknik-taktiğin haricinde insani istikametten de epey bedelli biri. O Trabzon’da çalışmaktan, biz de onunla çalışmaktan memnunuz. Grubu ile bir arada yüreğini ortaya koydu, taraflı tarafsız her kısmın alkışlayacağı bir kadronun oluşmasında değerli rol oynadı. Trabzonspor, onunla eski ruhunu yakaladı. İnşallah bu büyük öykünün sonunda topluluğumuzun hasreti sona erecek” biçiminde cevapladı.

“Hata yapmamamız lazım”

Kendisi için Trabzonspor’da yöneticilik yapmanın büyük bir gurur olduğunu vurgulayan Ertuğrul Doğan, “Camiamız sağ olsun dayanak oluyor. Merhum dayım Bülent Şahinkaya Trabzonspor’un kaptanlarından. Trabzonspor’a bir şeyler vermeye çalışıyoruz lakin daima Trabzonspor bize daha fazlasını veriyor. Bu işin gerçeği. Sorumluluğumuz hayli fazla. Kusur yapmamamız lazım. Onun haricinde, basın, taraftarlarımız, topluluğumuzun her kesiti epey denetimli olmalı. Bu yıla özel. Tahminen bu yılı geçtikten daha sonra daha farklı şeyleri konuşabiliriz. Ülkemizin büyük kısmında önemli oranda Trabzonsporlu var. Türkiye’nin her yerinde, her ilçesinde. Ege’sinden Akdeniz’ine kadar her yer Trabzonspor taraftarı ile dolu. Bu insanlara dokunmak lazım” diye konuştu.

“Her yıl şampiyonluğa oynamalıyız”

Trabzonspor’un ekonomik tablosuyla ilgili olarak da konuşan Doğan, “Şampiyonluktan gelecek gelir bile kurtarmayabilir. Kulüp olarak planlayabileceğimiz işler var, programlayamayacağınız işler var. Maalesef ülkemizde döviz kurundaki artışlarını görüyoruz. Buna kısa müddette çabucak karşılık verip kulübe ekstra 300-400 milyon gelir sağlamanız lazım ki oluşan kur farkını kapatalım. Bu kolay bir durum değil. Lakin bununla alakalı planlamalarımız sürüyor. Bilhassa kripto para ve piyasalarda önemli planlama ve programlamalarımız var, çalışıyoruz. Kulübe gelir getirecek 3-4 kıymetli kalem üzerinde belirli bir noktaya kadar geldik hatta. Lakin bunların hepsinin haricinde Trabzonspor’un en büyük gücü topluluğunun gücü. Trabzonspor şampiyon olduktan daha sonra bir fazlaca şeyin üstesinden daha kolay geleceğini biliyoruz. Dolasıyla birinci planlamamız şu saat itibariyle evvel şampiyonluk. Fakat şampiyonluğa giderken ekonomik olarak da bütçeyi aşmamak ve borçların azalması için gerekli olan operasyonların yapılmasını planlamak gerekir. Hepsini birlikte çalışıyoruz işin doğrusu. Bu ortada stadyumun isim hakkı sponsorluğu ile ilgili de görüşmeler önemli kademeye gelmedi ancak değerli çalışmalarımız var” dedi.

Hayalindeki Trabzonspor ile ilgili olarak ise Doğan, “Gönül ister ki Trabzonspor’u her yıl Şampiyonlar Ligi’ne giden, buralarda önemli gayret veren bir kadro haline getirebilsek. Trabzonspor Kulübü’nün her yıl buralarda gayret etmesi, her yıl şampiyonluğa oynaması lazım. Her yıl doruğa oynayan, tepede kalması gereken bir kadro oluşturmalıyız. Lakin biroldukça istikrarla birlikte oraya gitmemiz lazım” sözlerini kullandı.

“Aylarca uyku uyumadım”

Yöneticiliği devrinde ise en çok 2019-2020 döneminde kaybettikleri şampiyonluğa üzüldüğünü belirten Doğan, “En son kaybettiğimiz bir şampiyonluk (2019-2020 sezonu) var. Herbiçimde aylarca uyku uyumadım. Bu unutulacak bir iş değildi. Ancak ondan da bir ders çıkardık, ona o denli bakıyoruz. Onları yaşamak istemiyoruz artık. Şu anda epeyce uygun bir ahenk yakaladık. Hocamız, grup ve kent. Hocamızın, kadronun ve kentin bu derece ahenk ortasında olması kusursuz bir gelişme. En büyük mutluluğumuz şu anda o” dedi.

“Başkanımız inanılmaz emek veriyor”

Geçmişteki yanılgıların oluşmaması için büyük çaba sarf ettiklerini lisana getiren Doğan, “Camianın edindiği deneyimler ve bizim gözlemlerimizle bu sene buna müsaade vermemeye çalışıyoruz. Liderimiz inanılmaz bir emek veriyor, adeta ömrünü buna adamış vaziyette. Mesai manasında hepimizden daha fazla Trabzonspor’a emek veriyor. Bu benim epeyce hürmet gösterdiğim bir durum. Her şeyin içerisinde. Biz de birebir hislerle içerisindeyiz. Geçmiş kusurların oluşmasına müsaade vermiyoruz, vermememiz lazım. Topluluğumuzun da bu hususta, yalnızca bu idare olarak söylemiyorum, her idarenin yanında olması lazım. Zira yılların oluşturduğu gerilim, insanları epey daha agresif, hayli daha problemli durumlara getirebiliyor. Daima birebir şey çıkıyor buradan konuşunca. Bu kente artık kupanın gelmesi lazım. Biz bu kente kupayı getirdikten daha sonra bir epey şeyin daha farklı geliştiğini inşallah daima birlikte izleyeceğiz” tabirlerini kullandı.

İHA