Eva Kaili’nin VP yerini alırken, “Hepimiz yolsuzlukla mücadele şampiyonları olmalıyız” diyor.

Leila

Global Mod
Global Mod
Lüksemburglu birinci dönem sosyalist milletvekili Marc Angel, Eva Kaili’nin bıraktığı boş yeri doldurarak Avrupa Parlamentosu’nun 14 Başkan Yardımcılığından biri seçildi.

Yunan yasa koyucu, Belçika makamları tarafından gözaltına alındıktan ve yaygın olarak Katar olarak tanımlanan bir Körfez İran ülkesinden “büyük meblağlarda para” ve “önemli hediyeler” kabul etmekle suçlandıktan sonra geçen ay görevinden alındı.

Kaili’nin şok edici tutuklanması, onu Ocak 2022’de yükseldiği Başkan Yardımcılığı görevinden uzaklaştırmak için özet bir süreci tetikledi. Kaili, Aralık ortasından beri hapiste ve halen itibari bir milletvekili olmaya devam ediyor.

Avukatı, Belçika makamlarının “rüşvet suçlamasını kanıtlayacak hiçbir kanıtı olmadığını” savunarak, onun masumiyetini kesin bir şekilde savundu. Katar da suçlamaları reddediyor.

Avrupa Parlamentosu şimdi kendi iç prosedür kurallarını güçlendirmek, görevi kötüye kullanmanın üzerine gitmek ve kaybedilen güveni yeniden tesis etmek için çabalıyor. Ama sivil toplum kuruluşları şimdiden uyardı. önerilen reformlar dizisiyetersizdir ve kendini gerçekleştirmeye fazlasıyla bağlıdır.

Çarşamba günü öğleden sonra Euronews’e konuşan Marc Angel, “Başka koşullarda Başkan Yardımcısı olmayı tercih ederdim” dedi.

“Ama aynı zamanda şu anda tüm büro, bu Parlamento Başkanı (Roberta Metsola) ve diğer tüm Başkan Yardımcıları ile birlikte büyük bir sorumluluğum olduğunu da hissediyorum. Hepimiz şeffaflığın ve anti-karşıtlığın şampiyonları olmalıyız. -yolsuzluk”

Aralık baskınlarından bu yana, siyasi inceleme honlanmışS&D olarak bilinen sosyalist grup, yarı döngüdeki en büyük ikinci oluşum.

Yüksek profilli, medya dostu bir S&D üyesi olan Kaili ve yerli ortağının yanı sıra iki sosyalist milletvekili daha soruşturmaya dahil oldu: Marc Tarabella (Belçika) ve Andrea Cozzolino (İtalya).

Her iki adam da herhangi bir yanlış yapmayı reddediyor. Belçikalı yetkililer, şimdilik onları tutuklanmaktan ve sorgulanmaktan koruyan yasama dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep ettiler.

Ayrıca, parlamento ile nakit torbalar arasında baş aracı olduğundan şüphelenilen Pier Antonio Panzeri, 2019’daki ayrılışına kadar üç dönem sosyalist bir milletvekili idi.

Kendisi de cezaevinde olan Panzeri, bir anlaşma imzaladıSuçunu kabul ettiği ve iddia edilen iyilik için nakit planının “açıklayıcı” ayrıntılarını ve “rüşvet verdiğini kabul ettiği” kişilerin kimliklerini paylaşmayı taahhüt ettiği savcılık ile.

Angel Euronews’e “Bu bizim grubumuzda oldu. Ama grubumuz yozlaşmış değil (değil),” dedi. “Bu korkunç haberin geldiği Aralık ayından beri başından beri çok proaktiftik.”

“Ayrıca ev ödevi yapmamız gerektiğinin de çok farkındayız” diye devam etti. “Parlamentoya yeni kurallar vaaz edip grubumuzda hiçbir şey yapamayız.”

Angel, aşırı sağcı Kimlik ve Demokrasi (ID) grubundan adayları 185 oy alan İtalyan Annalisa Tardino ve 98 oy alan Yeşiller’i Fransa’dan Gwendoline Delbos-Corfield’ı yenerek 307 oyla Başkan Yardımcılığına seçildi.

Lüksemburglu yasa koyucu, çalışmalarını yoksullukla mücadele, LGBTQ+ hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve azınlıkların korunması gibi belirgin bir sosyal karaktere sahip “yatay önceliklere” odaklayacağını söyledi.

“Vatandaşımızın ay sonunda faturalarını tıslayabilmesi önemli. Hiçbir vatandaşın soğuk bir evde oturmasını, yemek yemek ile ısınmak arasında seçim yapmasını istemiyorum. Dolayısıyla bu da bir Sosyal Demokrat olarak bir şey. kalbim için çok değerli,” dedi Angel Euronews’e.

“Nereden geldiğimi unutmuyorum: insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün benim için çok önemli olduğu sosyal demokrasi.”