FANATİK ÖZEL | Kayserispor Teknik Yöneticisi Hikmet Karaman: Torrent Türkiye’yi tanımıyor

bencede

New member
Hikmet Karaman bu dönem Kayserispor’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Tecrübeli teknik adam devre ortası kampında FANATİK’e epeyce özel açıklamalarda bulunurken, kupadaki son Fenerbahçe zaferi ve bu hafta oynayacakları Galatasaray maçına dair görüşlerini de FANATİK okurları için paylaştı. İşte Hikmet hocanın kelamları:

‘Ramazan’a ben vur dedim’

“Emrah Başsan’ı maç içerisinde farklı durumlara çektik ve rakibimizin maç içerisinde istikrarını bozmaya çalıştık. Kazanılan özgür vuruş Emrah Başsan’a yapılan faul daha sonrasında geldi. Ramazan Civelek’in topa vurmasını ben istedim. daha sonrasında gol geldi esasen. Fenerbahçe maçına yalnızca çeşidi geçtik gözüyle bakıyorum. Bizim ismimize alınmış uygun bir galibiyet ve o maçı artık geride bıraktık. Gaye koymuyorum, her maça tıpkı motivasyonla hazırlanarak çıkacağız.”

‘Aragones’i izlettim’

“Fenerbahçe maçı öncesi oyuncularıma Luis Aragones’in belgeselini izlettim. Türkiye’ye gelmiş en güzel teknik yöneticilerden biriydi. Bedelini anladığımızı düşünmüyorum. Bilhassa İspanya-Almanya final maçının devre içinde yaptığı konuşma epeyce etkileyici. Bu belgeseli izleterek oyuncularımı Fenerbahçe maçına motive etmeye çalıştım.”

‘Torrent uygun teknik adam’

“Hafta sonu Galatasaray’la karşılaşacağız. Bizim açımızdan sıkıntı bir maç olacak. Türkiye Kupası maçından çıktık. Yeni dönecek oyuncularımız var. Bir bütün olarak maça hazırlanmamız gerekiyor. Fenerbahçe maçını unutarak bir an evvel rejenere olmamız lazım. Torrent güzel bir teknik adam ancak hâlâ Türkiye’yi tanımıyor. Geriden oyun kurmaya çalışan bir anlayışı var. Fatih Terim de benzeri sistemi oynatmaya çalışıyordu. Yalnızca kendi oyununuzu ortaya koymak bizim ligde yetmiyor. kimi vakit skoru da tutmanız gerekebilir.”

“Ergin Ataman’la konuştum”

Te knik yönetici kadar teknik takımların de değerine dikkat çeken Hikmet Karaman, Ergin Ataman’la yaptığı bir sohbeti hatırlatarak, “Ergin hoca basketbolda 120-130 atak opsiyonu olduğundan bahsetti. Bizim de oyunu geliştirmemiz gerekiyor. Bu gelişim için yeterli teknik erkeklerin yanında güzel teknik grupların de olması gerekiyor” diye konuştu.

“Başkanın fedakarlıkları”

Benim Kayseri’ye dördüncü gelişim. Bir Erciyes, üç Kayserispor. Berna Hanım ekonomik manada inanılmaz büyük fedakârlıklar yapmış ve hâlâ yapmaya devam ediyor. Bir teknik adam için en âlâ hadiselerden biri, oyuncunun transfer taksitini alabilmesi, maaşını alabilmesi ve primlerini alabilmesi. bu biçimde oyuncu sana hiç gelmiyor ve rahat hareket edebiliyorsun. Ta m zıddını de yaşadım. Para için düşeceklerse düşsün diyen liderler var. İsim vermeyeceğim lakin düşenler oldu. Oyuncu başarılı olduysa, maç kazandıysa maaşını ve primini istiyor. Vermiyorsun, seni mahkemeye verip son gün kadrodan ayrılıyor. O yüzden Berna hanım bu konularda epey dikkatli. Maaş ya da prim ödemediği vakit rahatsız oluyor.”

“12-13 saat çalışıyoruz”

“Oyuncu performansında teknik adam ve teknik grup epey değerli. Geçen yıl Alper Potuk nasıl oynadı bizimle? Burada Thiam özelinde değil her çalıştığım kadroda 3-4 oyuncu ön plana çıkarmışımdır. Ceyhun Eriş’i hatırlayın ben 33 yaşında oynattım Fatih Hoca onu Ulusal Ta kım’a çağırdı, Trabzonspor’a transfer oldu. Daha evvel Kayserispor’d ayken Deniz Türüç Fenerbahçe, Mensah Beşiktaş ’a gitti. Örneğin Thiam büyük ekipte olağanda daha kaliteli oyuncularla kalitesini daha rahat göstermesi gerekiyor. Lakin bunu Fenerbahçe’de yapamadı. Oyuncu katkı yapan teknik adamı gördüğünde hürmet duyuyor sana. Thiam’la biz epeyce çalışıyoruz. Öteki oyuncularla da birebir biçimde. Bizim 12-13 saatimiz teknik grup ve lider tesislerde geçiyor.”