Fenerbahçe haberi: Marco Rossi’den Attila Szalai ve Chelsea açıklaması

bencede

New member
Macaristan Ulusal Takımı’nın teknik yöneticisi Marco Rossi’nin, ülkesi İtalya’da, “Attila Szalai, Chelsea’ye transfer olacak” kelamları, Türkiye’de büyük ilgi uyandırmıştı. FANATİK, Marco Rossi’ye ulaştı ve bu kelamları sordu. Deneyimli teknik adam da şu karşılıkları verdi: “Ben yalnızca Macaristan basınında gördüklerimi söylemiş oldum. Chelsea ile ilgili biroldukca haber yapıldı. Bana Szalai’nin gideceği grupla ilgili resmi bir bilgi gelmedi. Attila ile de bu mevzu hakkında konuşmadım. Türkiye’deki performansı daha sonrası oburlarının onu istemesi ise olağan. İspanya’dan büyük bir grubun da onunla ilgilendiği söyleniyor.”

‘Kolay değil fakat…’

“Kıbrıs Rum Kesimi’nden daha sonra Fenerbahçe ’ye gelmesi onun için birinci adımdı. Bu adımı gerçek attı. Attila’nın artık bir daha sonraki adıma hazır olduğunu düşünüyorum. Şayet Fenerbahçe onu satmaya karar verirse, 5 büyük ligden (İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya) birine masraf. Bunların ortasında olağan olarak en yeterlisi İngiltere Premier Ligi. Premier Lig, temponun ve fizikî gücün yüksek olduğu bir lig. Attila orada epey uygun bir performans gösterebilir. Örneğin konuşulduğu için söylüyorum; Chelsea, Avrupa’nın en düzgün 5 kadrosundan biri ve son Şampiyonlar Ligi şampiyonu. elbette bir anda oralarda oynamak kolay değil fakat Macaristan özelinde Macar futbolcuların buralarda oynamaları gerek.”

‘ Ulusal Grup ’ın kaptanı olur’

“kimi vakit Macar futbolcular, rahat oldukları alanın dışına çıkmak istemiyorlar. Attila ise bu taraftan başkalarından çok farklı. O rekabeti seviyor, kendini geliştirmek ve en güzellere karşı gayret etmek istiyor. Attila’yı taktik ve teknik bilgisinin haricinde profesyonel olarak epey beğeniyor, insan olarak hayli seviyorum. Her vakit müspet bir insan. Alanda grup arkadaşı yanılgı yaptığında asla berbat bir kelam söylemez, tam zıddı arkadaşını motive eder ve yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olur. O başkan bir oyuncu. Yakın gelecekte de Ulusal Takım’ın kaptanlığını taşıyabileceğine inanıyorum.”

‘Yedek kalması hayli zekiceydi’

“Fenerbahçe’de 3 maç yedek kalması açıkçası beni memnun etti. Fenerbahçe’nin yaptığı epey zeki bir hareketti. Attila uzun müddettir 3 günde bir maç oynuyor. Bu durum artık onun için sakatlık bakımından tehlikeli olacaktı. Hatta son Kasım ayındaki Ulusal Grup periyodunda ona, sıhhatine dikkat etmesi gerektiğini söylemiştim. Ne yazık ki benim onu dinlendirme bahtım olmadı. Zira daima kritik maçlar oynadık ve Attila da bizim en kıymetli oyuncularımızdan biri.”

‘Daha fazla gol de atacak’

“Attila gelişime açık. kimi vakit süratli paslar atabiliyor. Sol ayağı üzerine bir çok çalışıyor. Ben asistlerinin yanı sıra gelecek 2-3 yıl içerisinde daha fazla gol atabileceğini ve rakip ceza alanı içerisinde daha tesirli olabileceğini düşünüyorum.”

Davet Davran