Fenerbahçe haberi… Sosa: Çok değerli

bencede

New member
UEFA Avrupa Ligi D Kümesi son maçında Fenerbahçe alanında Eintracht Frankfurt’u konuk edecek. Yarın oynanacak müsabaka öncesinde Fenerbahçe’nin Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yarın oynanacak gayret için heyecanlı olduklarını söz eden Sosa, “Yarın konutumuzda oynayacağımız maç için heyecanlıyız. Bu turnuvaya hürmet duyduğumuzu gösterecek bir performans sergilemek istiyoruz. Kümesi kaçıncı sırada bitirdiğimizden bağımsız olarak kulübün hak ettiği bir performans göstermek istiyoruz” diye konuştu.

“SÜPER LİG KUVVETLİ ANCAK BURADA BELİRLEYİCİ OLAN SON HAFTALAR”

Üstün Lig ‘de son haftaların belirleyici olduğuna dikkat çeken Sosa, “Yarınki maç da kıymetli. Sonuçta Avrupa maçı. Biz de grubumuzu Avrupa’da temsil ediyoruz. Bu turnuvada devam etmeyecek olsak da sıkıntı bir turnuva. Bu maç da bizim için özel bir maç olacak. Şu anda ligi düşünmüyoruz. Bu maçın akabinde ligi düşünecek yeteri kadar vaktimiz olacak. Ligi âlâ tanıyorum. Güç bir lig lakin burada belirleyici olan ligin son haftaları” sözlerini kullandı.

“ŞAHSİ BAŞARIMI DÜŞÜNMÜYORUM”

Önceliğinin gruba katkı sağlamak olduğunu söyleyen deneyimli orta saha, “şahsi amaçlarınızı içinizde belirlersiniz. Bunu dışarıya konuşmazsınız. Benim de yapmak istediğim tek şey her gün kendimi daha da geliştirebilmek. yıllar ilerledikçe durumumda da değişiklik oldu. Evvelden daha ilerde oynarken artık orta alanda daha istikrarda oynuyorum. Dediğim üzere ferdî başarımı düşünmüyorum. Benim için değerli olan oynadığım her maçta grubuma katkıda bulunabilmek, oynadığım her duruma adapte olabilmek. Ön bölgede de gol manasında bize yardımcı olacak hayli kıymetli ayaklarımız var” biçiminde konuştu.

“ONLAR BU KULÜBÜN GELECEĞİ”

Teknik yönetici Pereira’nın misyona gelmesiyle genç oyuncuların daha fazla forma talihi bulmasını da kıymetlendiren Sosa, şunları söylemiş oldu:

“Hocamız genç oyunculara epeyce fazla talih veriyor. Uygun vakit içinderda kendilerine müddet veriyor. Oynama talihi buluyorlar. Biz de deneyimli oyuncular olarak teknik yöneticiler kadar bu hususta sorumluyuz. Onlarla konuşmaya ve idmanlarda onlara deneyimlerimizi aktarmaya, önemli olma, hırslı olmaları gerektiğini onlara göstermek zorundayız. Onlara örnek olmak zorundayız. En değerlisi sabırlı olmaları ve çalışmaları gerektiğini onlara aktarmak zorundayız. Zira onlar bu kulübün geleceği.”