Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal’dan Galatasaray maçı değerlendirmesi: Kendi oyunumuzu oynayarak kazandık

bencede

New member
Harika Lig ‘in 32. haftası dev derbiye sahne oldu. Fenerbahçe , Kadıköy’de Galatasaray ‘ı konuk etti ve 90 dakikanın sonunda 2-0 kazanarak Üstün Lig’de 2. sıraya yükseldi. Maç daha sonrasında sarı lacivertli ekibin teknik işvereni yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

İşte İsmail Kartal’ın açıklamaları:

Maçtan evvel verdiğim röportajımda da bu maça hayli düzgün hazırlandığımızı söylemiştim. Maçın anahtarı ve kilidi şu olacaktı. Biz kendi işimizi yapacağız. Taktik disiplinimizden kopmadan, kendi işimizi yapacağımızı ve 11 kişi maçı tamamlamamız gerektiğini oyuncularıma anlattı. Bugün de bunu yaptık, sakin kaldık. Kompakt bir biçimde 2. bölgede rakibi karşıladık. Baskı yaparak rakibinin üzerimize gelmesini engelledik. Son oynadığımız 7-8 maçını tahlil ettik. Çok fazla konum verdiğimizi düşünmüyorum. Onların da ön tarafta tesirli silahları var, Kerem üzere, Babel üzere. Onların da önemlini almamız gerekiyordu. Biz kendi işimizi yaptık. Oyun içerisinde şuursuzca hareket etmememiz gerektiğini oyuncularımıza anlattım. Biz de bugün disiplinli oyunumuzun kararınu aldık.

Bugün buraya gelerek bizi destekleyen Fenerbahçe taraftarına bu galibiyeti armağan ediyorum. Bu taraftar bize güvenirse biz onları mahcup etmeyeceğiz. Biz onlar için elimizden gelenin en uygununu yapmaya çalışıyoruz. Oyuncularıma epey teşekkür ediyorum, söylemiş olduğim her şeyi yerine getirdiler.

Ben bendilk öncesine fazlaca bakmıyorum. kimselerle yarışmak ve karşılaştırmak üzere bir fikrim yok. Ben Fenerbahçe için grubumla birlikte en uygununu yapmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımız, liderimiz, yöneticilerimiz bize güveniyorlar. Biz ligi en düzgün biçimde bitirmeye çalışıyoruz. Biz geldik, oyuncularımızla bir bütünlük sağladık. Her şey de yeterli gidiyor.