Fernando Muslera’dan derbi daha sonrası özeleştiri: Değerliye patladı!

bencede

New member
Üstün Lig ‘in 13. haftasında konuk ettiği Fenerbahçe ‘ye 2-1 mağlup olan Galatasaray ‘da Fernando Muslera, 90 dakikanın akabinde yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Yedikleri gollerin kendi yanılgılarından kaynaklandığını söz eden Muslera, ”Derbiler biliyorsunuz güç maçlardır, komplike maçlardır lakin bugün biz ne yazık ki kendi kendimize komplike yaptık. Birinci yarıda âlâ oynayan bir Galatasaray vardı. Golü de bulmuştuk. İki tane gol yedik yüzde yüz büsbütün bizim yanlışımız. Bu tip maçlarda bu tıp yanlışlar yaparsanız doğal ki rakip cezalandırıyor sizi. Yüzde yüz hak ettiğimiz ve âlâ oynadığımız bir maçtı. Maçı büsbütün komplike hale getiren biz olduk ne yazık ki.” diye konuştu.

Uruguaylı kaleci, “Maçın kırılma anı neydi?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

”Bence maçın kırılma anı ikinci goldü. Maç 1-1’ken oyuna hükmeden bir Galatasaray vardı. Bütün denetim bizim elimizdeydi. Durumlara giriyoruz, bir gol geleceği epeyce açıktı. daha sonrasında yaptığımız bir kusur var. Alışılmış ki ben kimseyi suçlamak istemiyorum. Zira ekip arkadaşlarım da maç boyunca koştular, uğraş ettiler. Genç bir kadroyuz. Yanılgılarımızdan ders çıkarmamız lazım. aslına bakarsanız büyük yanılgılar da yok, az yanlışlar var. Sayı olarak az lakin ne yazık ki bize değerliye patlayan yanlışlar oldu. Dört gün daha sonra epeyce kıymetli bir Avrupa maçına çıkacağız. Kümeden çıkmamız için şayet olmazsa olmaz bir maç. O yüzden bu maçın artılarını o maça taşıyıp, bu maçta yaptığımız yanılgıları düzgün anlayıp bunları yinelamamamız gerekiyor.”