FIFA menajeri Dr. Erkut Söğüt: Yerli oyunculara haksızlık yapıyoruz

bencede

New member
Fenerbahçe ’nin yıldızı Mesut Özil başta olmak üzere Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu, Cenk Tosun, Sinan Gümüş üzere biroldukca kıymetli ismin temsilciliğini yapan FIFA menajeri Dr. Erkut Söğüt, döviz kurlarındaki hareketlilik daha sonrası gündeme gelen futbolcu kontratlarıyla ilgili görüşlerini aktardı.

Yerli oyuncuların büyük bir haksızlığa uğradığını savunan Söğüt, “Maalesef biz Türkiye’de yerli oyunculara büyük bir haksızlık yapıyoruz. Ekip takımlarının yarısı yabancı yarısı yerli fakat kontratlar tıpkı standartlarda değil. Yabancıların mukaveleleri Euro üzerinden yapılıyor, yerliler ise TL bazlı mukaveleler imzalıyor. Bu durum, değerli sıkıntılar yaratıyor.”

‘Başka örneği yok!’

Dünya üzerinde birkaç ülke hariç futbolcu kontratlarının birebir para ünitesiyle yapıldığının altını çizen Söğüt, “Dolar’la kontratlar yapılan ülkeler var. Futbol bakımından fazlaca ileri olmayan ülkeler bunlar. Lakin bizimki üzere yerli futbolcunun lokal para ünitesinden, yabancıların Euro’dan kontrat imzaladığı diğer bir yer yok” dedi.

‘Bu yaklaşım profesyonel değil’

Kontratlardaki tek sorunun TL-Döviz istikrarındaki adaletsizlik olmadığını söyleyen Erkut Söğüt, “Bir başka haksızlık ise yabancıların fiyatlarını vaktinde, yerlilerin gecikmeli alması. Türk oyunculara hala ‘sen bizim evladımızsın’ deniliyor. Bu yaklaşım bu ekosistemde profesyonel bir biçim değil. Bu kabul edilemez” yorumunu yaptı.

‘Sistem değişmeli’

Futbolcu mukavelelerinin FIFA’nın garantisi altında olduğunu hatırlatan Söğüt, kelamlarını şöyleki tamamladı:

“Yabancı, parasını alamadığında FIFA’ya gidiyor. Yerli ise sessiz sakin bekliyor. Türk oyuncularının önemli mağduriyeti var. Bu sistem değiştirilmeli. Ben, hem Euro tıpkı vakitte TL bazında kontratlar imzalamış bir temsilci olarak söylüyorum. Ben her iki taraftayım ancak Türk oyuncuların haksızlığa uğradığını da söylemeliyim. Bu sistemin, kesinlikle ve kesinlikle değişmesi lazım.”