Fransa’nın tahliye edilen sakinleri, güneybatıdaki kriz merkezinde itfaiyecilere yardım ediyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Orman yangınları güneybatı Fransa’yı sararken, Landiras kasabasından ve Balizac, Origne, Villandraut ve Budos da dahil olmak üzere çevredeki köylerden 30.000’den fazla sakin ve turist tahliye edildi.

Boş kasabalar şimdi ürkütücü bir şekilde sessiz, sadece durumun aciliyeti hakkında bir fikir vermek için oradan geçen itfaiyeci kamyonlarının sirenleri.

İtfaiyeciler tarafından alev alev yanan bölgelere yapılan saldırılar arasında yemek yemek, tıbbi destek almak ve dinlenmek için kullanılan bir koordinasyon merkezinde gönüllü olarak kalan Landiras sakini Anne Courtabessis, “Bu acı verici ama kendimize bu bizim evimiz diyoruz” dedi. Ormanın.

Courtabessis, “Yardım etmekten, orada bulunmaktan ve kasabamızın bir araya geldiğini görmekten mutluyuz.” Dedi.

Fransa’nın güneybatısındaki orman yangınlarında yaklaşık 20.000 hektar orman kül oldu ve bölgeye yaklaşık 2.000 itfaiyeci görevlendirildi.

Anne Courtabessis

Ancak yetkililer, unsurların kendilerine karşı olduğunu söylüyor. Sıcaklıkların yakında 15 ila 20 santigrat derece düşmesi beklendiğinden, büyük alevleri söndürebileceklerini umuyorlar.

Landiras’ta şu anda kriz merkezine dönüşen etkinlik merkezinde yardımcı olan bir başka Landiras sakini olan Elisabeth Barbes, “Nasıl hissediyorum? Diğer herkes gibi, stresli. Ama hepimizin evde olmamaktansa aktif olmayı tercih ettiğine inanıyorum,” dedi.

Barbes, “Köyümüzde kalmaktan mutluyuz” diye ekledi.

Orman yangınları nedeniyle güneybatı Fransa’da duman

Ateşle ateşle mücadele

Yetkililer, alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek için farklı yöntemler uyguluyor.

Bazı bölgelerde arazinin bazı kısımlarını yaktılar, bazılarında ise ağaçları kesmek zorunda kaldılar.

Eski bir itfaiyeci ve ormanları yangınlara karşı koruma derneğinin üyesi olan Joel du Gachard, “Ormanın daha fazla yanmasını önlemek için ağaçları kesiyoruz” dedi.

“Yakıtı” ortadan kaldırmak ve (itfaiyecilerin) daha fazla nüfuz etmesine izin vermek için bir savunma bölgesi yaratıyor” dedi.

Gachard, “Rüzgarlar dönerse, farklı yönlerde daha fazla yangın çıkabilir” dedi.

“Şimdilik durum iyi değil.”

Ancak bölgedekiler için, Fransa’nın hava durumu ajansı Salı günü bazı iyi haberler yayınladı ve hava durumu uyarı seviyesini kırmızıdan turuncuya indirdi – bu da ülke genelinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Sıcaklıklar düştükçe, bunun yeni yangın riskini önemli ölçüde azaltması bekleniyor.