Galatasaray haberi | Inaki Pena: Muslera bana epeyce yardımcı oldu

bencede

New member
Galatasaray ‘ın Barcelona’dan kiralık olarak takımına kattığı Inaki Pena, Alanyaspor maçında sergilediği performansla takdir topladı. İspanyol kaleci, transferi ve daha sonrasında grupla geçirdiği kısa sürece ait açıklamalarda bulunurken Fernando Muslera ile hayli uygun bir bağları olduğunu belirtti.

Galatasaray TV’ye konuşan Inaki Pena’nın açıklamaları şöyle:

“Hem kaleci antrenörümüz Ricard Segarra tıpkı vakitte Domenec Torrent bana haber verdiler. Kontrat açısından rastgele bir sorun yoktu. Ben de bu tekliften dolayı fazlaca mutlu oldum ve oynamak ismine buraya geldim”

“Bafetembi olsun, Semih olsun ve tüm arkadaşlarımla yaklaşık 1 hafta geçirdik Antalya’da. bir arada idmanlar yaptık. Daha bir yakınlaşmamız oldu. Alıştım diyebilirim”

“Kaleci arkadaşlarımdan da hoş bir takviye aldım. birlikte idman yapıyoruz. Bana yardımcı oldular”

“Bu büyük kulübün bir modülü olmak, bu formayı giymek beni heyecanlandırdı. Lakin Alanyaspor müsabakası başlayınca kendimi büsbütün maça odakladım. Rakibimiz de son devirde yeterli sonuçlar alan bir ekipti. Sonunda birliktee kaldık. Çok makus bir sonuç değildi. Birinci maçımdan şad ayrıldım diyebilirim”

“Barcelona, dünyada büyük bir grup. Galatasaray da hem burada tıpkı vakitte uluslar ortası manada büyük bir ekip. Buradaki oyun ile oradaki oyun içinde farklılıklar var elbette. İspanya’da daha epeyce oyun kurma, daha sakin bir oyun temposu var. Burada daha süratli oyunlar gelişiyor. Domenec hocanın çalıştığı oyunu düşününce vakit ortasında burada emsal şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum”

‘Buradaki grubumuzda de Barcelona’daki emsal ideoloji var’

“Barcelona’da kalecinin oyun kurulumundaki rolü üzerine bir ideoloji var. Oyuna katılan 11. oyuncu olmak ismine… Buradaki takımımızda de misal ideoloji var. Onların da Barcelona geçmişleri var. Bu kulübün de ideolojisinde onlar olumlu tesir yapacaktır”

“Ricard Segarra hocayla yaklaşık 7-8 yıl birlikte çalıştık. Villarreal’den Barcelona’ya da onun tesiriyle geçmiştim. Onunla yakın bir münasebetimiz var. Ondan aldığım takviyesi alana yansıtmaya çalışıyorum”

“Fadıl hocayla da birlikte idmanlara çıkıyoruz. Çok hoş idmanlar çıkardığımıza inanıyorum”

‘Muslera bana epey yardımcı oldu’

“Muslera’yı tanıyordum şüphesiz lakin şahsi olarak değil. Bu kulüp için epey değerli bir isim. Tıpkı lisanı konuşmamızın avantajıyla yakın bir alaka kurduk. Bana epey yardımcı oldu geldiğimden beri. Çok memnunum onunla olan münasebetimden ötürü”

“Aramız epeyce uygun aslına bakarsan. İkimizin de hedefi birebir. Ortamızda kim daha uygun bir çekişme olmaz. İkimiz de en uygun biçimde kendimizi vererek idmanlara, maçlara çıkacağız”

‘Gelecekte burada oynama talihi niye olmasın’

“Barcelona ile mutabakatım gereği onlar müsaade verdiği için buraya gelebildim. Mühlet alabilmek istiyordum. Gelecekte burada oynama bahtı niye olmasın. Gelecek ne getirecek goreceğiz”

“Barcelona’nın as kalecisi Ter Stegen. Bunu bilerek oraya döneceğim. Orada ikinci kaleci olarak bulunacağım. Kulüp için en güzelini yapmaya çalışacağız. Burada da fazlaca keyif aldım. Çok memnunum. Galatasaray’ın da gelecekte benim için bir seçenek olduğunu düşünüyorum”

“1 hafta evvel geldim. 1 haftayı da Antalya’da geçirdim. İstanbul’u gezmeye vakit bulamadım. Bana olağanüstü ötesi olduğunu söylemiş olduler. Birinci fırsatta gezeceğim”