Galatasaray Lideri Burak Elmas’tan flaş açıklamalar! “Torrent’in kontratında tazminat unsuru yok”

bencede

New member
Galatasaray Lideri Burak Elmas sarı-kırmızılı kulübün mevcut durumunu kıymetlendirdi. Sözcü gazetesine röportaj veren Elmas, Domenec Torrent’in kontratıyla ilgili bilgileri paylaşırken yeni transferlerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Burak Elmas ayrıyeten taraftarın yansılarını olağan bulduğunu söylemiş oldu.

İşte o açıklamaları:

“Tepkileri son derece haklı ve olağan buluyorum. Futbol kadrosu bu puandayken ben de tribünde olsam isyan ederdim. Tahminen de ‘Yönetim istifa’ diye bağırabilirdim. Reaksiyonun peşine takılan makus niyetli beşerler var. Bunu kabul etmiyorum. Bana ve yönetimime orantısız bir reaksiyon var. Taraftar maç kararına bakar. Finansal duruma, borca bakmaz. Onun için 3-4 yıllık planlar yapmak kolay değil. bu biçimde bir puan durumunu kim düşünebilir? Kaliteli ayaklarımız var.”

“Galatasaray’ın geleceğini kurtarmayı planlıyorum”

“Ben Galatasaray’ın geleceğini kurtarmayı planlıyorum. Çabucak olmayabilir. Taraftar reaksiyon verebilir ancak üyelerimizin bir kısmı, problemlerin farkında olup takviye vermesi gerekirken seçim ve başkanlık için uğraşıyor. Fikri olan var ise gelsin bize yardım etsin. Ben ‘Başkanım’ diye ortalıkta gezen biri değilim. Yaptığım basın toplantısında takımına yönelik sistematik taarruzların önüne geçmek için ‘sonucu ben aldım’ dedim.”

“Sistematik bir akın var”

“Sistematik bir atak var. Bu akın, bizim üzerimizden Galatasaray’a yapılıyor. Sistematik saldırıyı yapan basın mensupları var. Trol hesap tutanlar var. Maalesef hayli az sayıda olmakla birlikte ortasında Galatasaraylılar da var. Son 20 yıldaki olaylar Galatasaray’da kırılmalara niye oldu. Bu da Galatasaray’da ayrışmalara yol açtı. Galatasaray’ın en büyük sorunu, muvaffakiyet ve başarısızlıkların şahıslara zimmetlenmesi. Bireylerden hesap soruyor ya da takdir ediyoruz. Gerisindeki muvaffakiyet ve problemlerle ilgilenmiyoruz. Şahıslar gittiği vakit sorun bitti sanıyoruz. Fakat bitmiyor. Hâlbuki sevgi ortamı yaratmamız lazım. Tevazu ve düzgün niyet, zaaf olarak görülüyor.”

Domenec Torrent’in tazminatı var mı?

“Torrent’in mukavelesinde tazminat hususu yok. 1 buçuk yıllık kontratı var. Yazılan maaş sayıları da gerçek değil. Ekiple uygun çalışıyor. Zıplama olacak, bir galibiyet lazım. Oyuncular için de fazlaca güç. Yuhalanmak, ıslıklanmak onlar için de epey kolay değil.”

“Feghouli ile konuşacağız”

“Muslera’nın sakatlanması güzel olmadı. Gomis geldi, toparlayıcı rol oynuyor. Yabancıların kontratlarına bakacağız. Feghouli ile konuşacağız. Daha karar vermedik. Seneye bir yabancı daha düşecek. Yerli transfer için bir daha atılımımız olacak. Campos da gözlemci grubumuzla çalışıyor.”

Inaki Pena kadroda kalacak mı?

“Gomis’i bilhassa aldık. Yarattığımız gol fırsatını gole çevirme oranımız epey düşüktü. Gomis burayı ve kadrosu epey düzgün biliyor. İnisiyatif alan bir oyuncu. Pena dönem sonu gidecek. Kalmaz. Geri almak koşuluyla gönderdiler. Dortmund’un kalecisi (Bürki), Okan ve Sinan Bolat ile görüştük. Kulüpleri müsaade vermedi.”

“Toplam maliyeti 30-35 milyon euro’ya çekmeye çalışacağız”

“Radikal bir biçimde takım maliyetini düşüreceğiz. Toplam maliyeti 30-35 milyon euro bandına çekmeye çalışacağız. Bu, takım kalitesini düşürmez. 80-85 milyon Euro harcadığımız ancak şampiyon olmadığımız devirler oldu. Satmak için bir oyuncunun istenmesi lazım. Yapmak istediğimiz, bir değil birkaç yıllık takım. Bu takım da eleştirildiği kadar makus değil. Çok uygun başladık lakin hak etmediğimiz sonuçlar aldık.”

“Kayınpederim Faruk Süren istemedi, ben zoru seçtim”

“Eleştiri, bu koltuğun gereği. Kayınpederim Faruk Süren bu işlere girmemi istemedi. Yakınlarımın birden fazla da ‘Girme’ dedi. Ben kimseyi dinlemedim. Seçimi kaybetseydim ‘Biz demiştik’ konuşmaları hazırdı. Artık de birfazlaca tanıdığımın konuşması hazır. Kolay bir yol seçebilirdim fakat zoru seçtim. Faruk Lider ‘Bizi dinlemiyorsun’ dedi bu işlere girince. Galatasaray konusunda fazlaca anlaşamadığımız nokta var.”

“Ali Koç ile çıkarımız ortak”

“Ligin marka kıymeti epeyce değerli. Birbirimizle hengame edersek, ufalan pastada daha fazlaca meşakkat yaşarız. Büyükler olarak birlikte hareket etmeliyiz. Hakemler, naklen yayın, cezalar konusunda bir arada çalışmamız lazım. Ali Koç ile bağlantımız ortak çıkarlar ismine değerli.”