Galatasaray’da kritik dorukta “Devam” sonucu

bencede

New member
Ziraat Türkiye Kupası’nda 1. Lig grubu Denizlispor ‘a, 120 dakikası 3-3 sona eren maçta penaltı atışlarıyla elenen Galatasaray ‘da, olağanüstü kriz toplantısı yapıldı. Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, maçın akabinde katıldığı basın toplantısında, “Kendim de dahil kimsenin Galatasaray’a ziyan vermesine müsaade vermem. Başkan’la yarın (dün) görüşeceğim” demişti. Beklenen tepe dün öğlen saatlerinde gerçekleşti. Lider Burak Elmas ve teknik yönetici Fatih Terim bir ortaya gelirken, görüşmedeki iki gündem hususu; “İstifa” ya da ” Transfer ” seçeneklerinden hangisinin çıkacağı merak konusuydu. Lakin kriz söylentileri kısa müddette yerini birlik ve birliktelik bildirilerine bıraktı, görüşmeden, “Yola daha kuvvetli biçimde devam” sonucu çıktı.

Listeyi eksiksiz tamamlama kelamı

Terim’in basın toplantısında vurguladığı ayrıntılardan biri de Türkiye’nin ve Galatasaray’ın ortasında bulunduğu ekonomik koşullar niçiniyle transferin güç olacağı istikametindeydi. Lakin dünkü doruğun neredeyse tamamına yakını transfer çalışmaları üzerine gerçekleşti. Lider Elmas, Terim’in sunduğu listeyi eksiksiz bir biçimde yerine getirebilmek ismine tüm koşulların zorlanacağı garantisini verdi. Deneyimli hoca da mümkün olan en kısa müddette desteklerin yetiştirilmesini ve ligin ikinci yarısına yenilenmiş takımla başlamak istediğini Elmas’a iletti. Görüşmenin akabinde Lider Elmas da kurmaylarıyla bir ortaya gelerek transfer sürecini hızlandırdı.

Farioli’ye veto savı

Denizlispor maçı daha sonrasındaki basın toplantısında, Fatih Terim’e Farioli konusundaki tezler soruldu. İdarenin, Karagümrük’ten ayrılan genç hocayı Terim’e yardımcı olarak düşündüğü, lakin Fatih hocanın bunu istemediği ileri sürülmüştü. Terim, kendisine bu biçimde bir teklif yapılmadığını belirterek, “Kendisini maçlarımızda görüyorum. Bizim maçlarımızı ve oyunumuzu beğendiğini düşünüyorum” tabirleriyle göndermede bulunmuştu. Farioli konusunun dünkü görüşmede da gündeme geldiği, lakin Terim’in İtalyan çalıştırıcıyı veto ettiği bildirildi.