Gazzeli Hayvanat Bahçesi Bekçisi Refah'tan Kaçtı, Hayvanlara Geçici Ev Yarattı

Leila

Global Mod
Global Mod
Hayvanat bahçesi bekçisi, hayvanların kendi başlarına uzun süre hayatta kalamayacağından korkuyor.

Han Yunus:

Hayvanat bahçesi bakıcısı Fathi Ahmed Gomaa, Gazze'deki Han Yunus'taki bir ahırda, İsrail'in Refah'taki saldırısından onlarla birlikte kaçan aslanlar ve babunların da aralarında bulunduğu düzinelerce hayvan için geçici bir yuva oluşturdu.

Refah Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus'taki bir yere tahliye edilmesinin ardından bir dişi aslan kafeste dinleniyor.

Refah Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus'taki bir yere tahliye edilmesinin ardından bir dişi aslan kafeste dinleniyor.

“(Refah'ta) kalan üç büyük aslan dışında elimizdeki tüm hayvanları taşıdık” dedi.

“Zamanım bitti ve onları hareket ettiremedim.”

Ahmed, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki bazı bölgelerin boşaltılması emrini vermesi üzerine Refah'taki hayvanat bahçesini terk etti.

Bir bakıcı, Refah Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların Han Yunus'taki bir yere tahliye edilmesinin ardından onlarla ilgileniyor.

Bir bakıcı, Refah Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların Han Yunus'taki bir yere tahliye edilmesinin ardından onlarla ilgileniyor.

Saldırıdan önce Mısır sınırındaki şehir karadan işgalden kurtulmuştu ve Gazze Şeridi nüfusunun yarısından fazlası burada barınıyordu.

BM'ye göre İsrail saldırısı, aralarında Gomaa ve ailesinin de bulunduğu 800.000'den fazla kişinin Refah'tan kaçmasına neden oldu.

AFP'ye konuşan Gomaa, “İsrailli yetkililere çağrıda bulunuyorum: bu hayvanların terörizmle hiçbir bağlantısı yok.” diyerek, Refah'ta geride bırakılan aslanların kurtarılması için yardım kuruluşlarıyla koordinasyon sağlanması konusunda yardımlarını istediğini söyledi.

Kendi başlarına uzun süre hayatta kalamayacaklarından korkuyor.

Refah Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların ardından bir dişi aslan kafeste dinleniyor.

Refah Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların ardından bir dişi aslan kafeste dinleniyor.

“Elbette bir hafta veya 10 gün içinde onları dışarı çıkarmazsak ölecekler çünkü yiyecek ve susuz kalacaklar.”

Gomaa, savaşta zaten birkaç hayvanını kaybettiğini söyledi. “Üç aslan yavrusu, beş maymun, yeni doğmuş bir maymun ve dokuz sincap” dedi.

Papağanların ciyaklamaları havayı doldururken, Gomaa'nın diğer kuşlarının çoğu artık onunla birlikte değil.

Bir bakıcı Refah Hayvanat Bahçesi'nde egzotik kuşlarla ilgileniyor.

Bir bakıcı Refah Hayvanat Bahçesi'nde egzotik kuşlarla ilgileniyor.

“Köpeklerin bir kısmını, şahin ve kartalların bir kısmını, güvercinlerin bir kısmını ve süs kuşlarının bir kısmını salıverdim. Birçoğunu salıverdim çünkü onları taşıyacak kafeslerimiz yoktu.”

Gomaa, ahırda elindekiyle yetiniyor; yeni sakinleri benekli geyiklerin dışarı sıçramaması için ağılların yüksekliğini yükseltmek için doğaçlama çitler kullanıyor.

Bekçi Refah Hayvanat Bahçesi'nde benekli geyikleri besliyor.

Bekçi, Refah Hayvanat Bahçesi'ndeki benekli geyikleri besliyor.

İsrail askerleri, şehirde barınan 1,4 milyon sivilin güvenliğine ilişkin yaygın uluslararası kaygılara meydan okuyarak 7 Mayıs'ta Refah'a saldırmaya başladı.

AFP'nin İsrail resmi rakamlarına göre yaptığı hesaplamaya göre, şimdiye kadarki en kanlı Gazze savaşı, Hamas'ın 7 Ekim'deki benzeri görülmemiş saldırısının çoğu sivil olmak üzere 1.170'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanmasının ardından patlak verdi.

Operatörler ayrıca 252 kişiyi de rehin aldı; bunların 121'i Gazze'de kaldı; ordunun söylediğine göre 37'si ölüydü.

Hamas yönetimindeki bölgenin sağlık bakanlığına göre, İsrail'in misilleme saldırısı Gazze'de çoğu kadın ve çocuk en az 35.800 kişiyi öldürdü.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)