Gelecekte geliştirmemiz gereken yetkinlikler

Leila

Global Mod
Global Mod
Aynı şekilde, personelinin eğitimine yatırım yapmaya karar veren her kurumun, işin gerektirdiği yetkinlikleri ve çalışanlarına kazandırabileceği yetkinlikleri önceden dikkate alarak eğitim planlarında bulunması gereken bu uyumun öneminden de söz etmek mümkündür. gelecekteki rekabet gücü.

Bu anlamda geleceğe yönelik bu yetkinlikleri ele alan çeşitli çalışmalar ve yayınlar bulunmaktadır ve bunlar genellikle diğerlerinin yanı sıra eleştirel düşünme, yaratıcılık ve yenilikçilik, uyum sağlama ve dayanıklılık, karmaşık problem çözme, liderlik, duygusal zeka ve iletişim becerilerini içermektedir.

Bunların hepsi şüphesiz konuyla ilgilidir, ancak dijital okuryazarlık, çevre koruma, otomasyon, yapay zekanın uygulanması, büyük veri analizi, kullanıcı deneyimi tasarımı, ağ oluşturma ve sosyal etki gibi önem kazanan bazılarının altını çizmeye değer. Önemli boşlukların gözlemlendiği ve dolayısıyla geliştirilecek fırsatları da temsil eden bunlardan birkaçını saymak gerekirse.

Elbette bu yetkinlikler, söz konusu kişinin veya kurumun kişisel ihtiyaç ve ilgi alanlarına ve/veya iş gereksinimlerine göre önceliklendirilebilir ve bunlar üzerinde yavaş yavaş ama iyi tanımlanmış bir planla, ne istediğinize göre çalışılabilir. ulaşmak ve bunun amacı.

Bu bilgi, beceri ve yetenekler, bu konuda eğitime dayanabilen ancak kaçınılmaz olarak günlük pratik gerektiren ve sadece teorik düzeyde kalmayıp deneyim yoluyla içselleştirilebilen eğitim süreçlerinden geliştirilebilir. bireysel ve/veya kolektif düzeyde sürekli deneyimi.

Bir yandan, farklı seviyelerdeki akademik kurumlar, eğitim modellerinin ve çalışma planlarının mümkün olduğu ölçüde bu yeterliliklerden bazılarının gelişimini öngörmesi konusunda temel bir rol oynamaktadır; diğer taraftan kamu ve özel kuruluşların da çalışanlarına yönelik oluşturacakları kapsamlı eğitim ve gelişim planları açısından aynısını yapmaları gerekmektedir.

Bu durum şüphesiz kişiye hem profesyonel hem de kişisel olarak etki edecek, aynı zamanda kuruluşun rekabet edebilirliğine de etki edecek, yaşam boyu eğitim ve sürekli iyileştirme süreçlerini teşvik edecektir. beceri geliştirme Ve yeniden beceri kazandırma Bu, sırasıyla mevcut bazı yeterliliklerin iyileştirilmesine veya yenilerinin edinilmesine olanak tanıyacak ve hatta bunların ilgili bazı yeterlilik standartlarına göre sertifikalandırılmasına bile yol açabilecektir.