Gelecekteki liderliğin anahtarı, insan gelişimini artırmak

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir lider, kariyerinin başlangıcında genellikle “neye” odaklanır: sonuçlara, sayılara, ekiplere rehberlik etme ve başarılı projeleri yönetme becerilerine, rekabetçi, verimli ve pragmatik kalabilmelerine. Bu niteliklerin çoğu sürdürülebilir liderlik için gerekli olsa da, “kurumsal merdiveni” tırmanırken odak noktasının “nasıl” olduğuna odaklanmanız gerekir. “Nasıl” temel bir kavrama dönüştüğünden, bu husus herhangi bir organizasyonun başarısını garanti altına almanın anahtarıdır: insan yeteneğinin gelişimi. Şunu da belirtmek gerekir ki “ne” ve “nasıl” birbirinin zıttı değil tamamlayıcısıdır; Zamanla biri diğerine erişimi kolaylaştırır.

Zamanla anladım ki bir lider tek başına parlamaz; Ancak gerçek başarı, bireyciliği bir kenara bırakan ve birlikte ekibi öne çıkaran yeni liderliğin yaratılmasına olanak tanıyan insani bir vizyona sahip olmaktır. Bir futbol taraftarı olarak, Messi'nin bize son Dünya Kupası'nda gösterdiği örnek hakkında düşünmeyi seviyorum; katılımı kolektif başarıyı yönetmekti, farklı bir şekilde de olsa lider olarak öne çıkıyordu, hatta bunu bir lider olarak değerlendirebilirdi. daha değerli ve kalıcıdır.

27 yıl boyunca ulusötesi bir şirkete ait olarak (5 ülkede yaşadım ve 5 kıtada çalıştım) ve bazıları diğerlerinden daha zor olan birçok dersten sonra, bu insani gelişmeyi ve liderliğin çeşitlenmesini teşvik etmenin en iyi yolunun, yakınlıktan ve açıklıktandır. Bu, ekip üyelerinin fikirlerini ve endişelerini aktif bir şekilde dinlemeyi, zihinsel sağlık bakımını teşvik etmeyi ve şirketin ihtiyaçlarına olumlu yanıt veren bir organizasyon kültürünü sürdürmeyi içerir.

Ancak yol doğrusal değildir ve liderler olarak başarısızlığın öğrenme ve büyüme sürecinin kaçınılmaz bir parçası olduğunu anlamalıyız. Bu anlamda, ekibimizi hesaplanmış riskler almaya ve hata yapmaya istekli olmaya motive etmek çok önemlidir… Başarısız olmayı öğrenmeliyiz çünkü ilerlemeyi ve yeniliği yönlendiren paha biçilmez dersler başarısızlıklar yoluyla elde edilir.

Bir kuruluşta inovasyon kültürünü teşvik etmenin temellerini öğrendikten sonra, bunları yeni süreçlerin gelişimini teşvik etmek için uygun teknolojik araçlarla birleştirmeliyiz. Bu, çalışanları yaratıcı düşünmeye ve hesaplanmış riskler almaya teşvik edecektir. Bu anlamda bir lider, değişimin ve yeniliğin ilk savunucusu olmalı, kendini her zaman geliştirebilecek ve yeniden keşfedebilecek yer olduğunu örnek olarak göstermelidir.