Genç izleyici arayışı: Gustavo Dudamel, Bob Wilson’ın “Turandot” filmiyle büyülüyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni Paris Operası ve Müzik Direktörü Gustavo Dudamel bir görev başında. Amaçları – operaya yeni, daha genç bir seyirci getirmek.

Bu hedefi göz önünde bulunduran Paris Operası, gençleri hedefleyen özel bir programı teşvik ediyor.

bu Avant Prömiyerleri(premier) 28 yaşından küçük kişiler içindir.

Fikir, biletleri daha uygun hale getirerek ve özellikle genç insanlar için unutulmaz bir akşam yaratarak yeni nesil opera müdavimlerini teşvik etmektir.

İkonik mekan, her sezon program için 25.000’e kadar koltuk hazırlıyor.

Yarının seyircisi dediğimiz bu seyirci gerçek seyircidir, bugünün seyircisidir.

Gustavo Dudamel
Müzik Direktörü, Paris Operası

Dudamel’in misyonuna araç olarak seçtiği eserlerden biri de Puccini’nin “Turandot”uydu ve Müzikperformansa katıldı.

Robert Wilson’ın yönettiği, İtalyan bestecinin son başyapıtı, bilmecelerini çözemeyen talip adaylarının infazını emreden zalim bir Çinli prensesin destanını anlatıyor.

Bu bir peri masalı. Ve o kötü bir kadın, Turandot. Ve kötü olmaktan zevk almalı

robert wilson
Tiyatro yönetmeni

Kötülük duygusu ve çarpık olay örgüsüyle genç bir izleyici kitlesine hitap edecek gibi görünüyor.

Gustavo Dudamel, “Onlara yaşamlarının bir parçası olarak gördükleriyle dinledikleriyle özdeşleşmeleri için alanlar açmak çok önemli” dedi.

Ve şimdiye kadar iş ve Avant Prömiyerlerigenç izleyicilerle iyi gidiyor.

15 yaşındaki öğrenci Eugene Dumont-Sicaud, “Kendi kendime her zaman bunun benim için erişilebilir bir şey olmadığını söyledim çünkü pahalı ve ben hala gencim” dedi.

17 yaşındaki öğrenci Rokhaya Diouf, “Gerçekten, öfkenin, üzüntünün, ıstırabın olduğu anları hissettim ama gerçekten onu parçalara ayırdım” diye ekledi.

Opéra Bastille’in bu büyük salonunun gençlerle dolu olduğunu görmekten çok mutluyum.

Gustavo Dudamel
Müzik Direktörü, Paris Operası

Gustavo Dudamel için müzik yoluyla iletişim ve eğitim temel hedeflerdir ve görünüşe göre bu son girişimle bu hedeflere ulaşmak için büyük bir yol kat etmiştir.

“Etkileyici, dürüst olmak gerekirse etkileyici. Bu kadar canlı olacağını düşünmemiştim. Aslında çok daha sessiz olacağını düşünmüştüm. Aslında gürültü, enerji ve tüm ışıklandırmayla dolu, bu büyüleyici. Ben Bayıldım,” diye onayladı Eugene Dumont-Sicaud.

“Turandot”, 30 Aralık’a kadar Paris’teki Opera Bastille’de gösteriliyor.