Gençlik istihdamının zorluğu. Latin Amerika ve Karayipler'de kapsayıcı gelişme için bir meydan okuma

Leila

Global Mod
Global Mod
Ancak, mevcut zorluk istihdam üretiminden çok daha fazlasını ima etmektedir. Temel olan şey, gençlerin hem yeteneklerini hem de isteklerini tanıyan bir ortamda potansiyellerini geliştirmelerini sağlayan istikrarlı ve kaliteli iş fırsatları yaratmaktır. Bunu başarmak için, istihdam yaratılmasını arz ve işgücü talebi arasında etkili eğitim, eğitim ve bağlantı süreçleri ile birleştiren ayrılmaz bir yaklaşım gerekmektedir.

Bu bağlamda, ülkeler iki cephede tamamlayıcı bir şekilde hareket eden kamu politikaları tasarlamalıdır. Birincisi, mevcut piyasanın talepleriyle ve orta ve uzun vadeli bir vizyonla uyumlu teknik eğitim programları aracılığıyla işgücü teklifini güçlendirmektir. Buna, gençlerin profesyonel kariyerleri hakkında bilinçli kararlar vermelerini sağlayan yumuşak becerilerin ve mesleki yönelim geliştirilmesi eklenir.

İkinci cephe, gençleri ekiplerine, özellikle üretim, hizmetler, teknoloji ve yeşil ekonomi gibi stratejik sektörlerde, hepsi büyüme potansiyeli ve kalite istihdam üretimi gibi stratejik sektörlere dahil etme teşvikleri yoluyla işgücü talebini teşvik etmeye odaklanmaktadır.

Bu değişen senaryo göz önüne alındığında, gençleri uyum sağlamaya ve gelişmeye hazırlamak acil bir önceliktir. Bunun için, teknik becerilerin gelişimini sosyo -duygusal becerilerle birleştiren kapsamlı eğitime yönelik eğitim sistemlerinin derin bir dönüşümü gerekmektedir. Amaç sadece ilk işe erişimi kolaylaştırmak değil, aynı zamanda gençlerin iş hayatları boyunca yürürlükte ve rekabet edebilmelerini sağlamaktır.

Buna ek olarak, yapay otomasyon ve zeka (AI) yeni olasılıklar açar, ancak aynı zamanda önemli riskleri de arttırır. Yeni istihdam kategorileri oluşturabilirler, ancak beklenen önlemler alınmazsa mevcut boşlukları da derinleştirebilirler. Bu nedenle, dijital okuryazarlık ve temel eğitime yatırım yapmak çok önemlidir, böylece gençler teknolojileri tamamlamaya ve yerinden edilmemeye hazır olurlar. Giderek daha otomatik ve egemen bir dünyada, yeni nesillerin sadece insandan kalan beceriler geliştirmesi önemlidir. Okuma anlayışı ve akışkanlığı sadece akademik öğrenme için değil, aynı zamanda eleştirel düşünme, teknolojik süreçlerin etkili denetimi ve yaratıcı işlevlerin geliştirilmesi gibi kapasiteleri güçlendirmek için de gereklidir. Bu beceriler, yargı, etik ve yaratıcılığın yeri doldurulamaz kalacağı geleceğin toplumuna aktif, bilinçli ve önemli katılımı sağlar.

Yerli halklar gibi tarihsel olarak dışlanmış topluluklar söz konusu olduğunda zorluk daha da büyüktür. İşgücü dahil edilmesini teşvik etmek, kültürel kimliğine ve atalarının bilgisine hassas politikalar gerektirir. Bu çabalar yerli girişimciliği teşvik etmeli, piyasalara ve finansmana erişimi kolaylaştırmalı ve alaka ve sürdürülebilirliklerini sağlamak için topluluklarla birlikte tasarlanmalıdır.

Bu süreçte önemli bir parça, gençliğin büyük bir kısmının hayatta kalmaya bağlı olduğu gayri resmi ekonominin dönüşümüdür. Ancak, bu durum sürdürülebilir bir çözüm olarak kabul edilemez. Yaygın bölge, resmileştirmeye yönelik geçici bir aşama olarak anlaşılmalıdır. İlerlemek için bürokratik engelleri azaltmak, finansmana erişimi genişletmek ve şirketleri resmi olmayan işçileri resmi sisteme dahil etmeye teşvik etmek, böylece daha adil ve istikrarlı çalışma koşullarını sağlamak için gereklidir.