Göç: Bazı Avrupalılar büyük enerji faturalarından kurtulmak için İspanya’ya taşınıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Doğu İspanya’daki altın rengi kumsallarıyla ünlü güneşli Alicante eyaleti, Avrupalı gezginler için bir işaret noktası haline geldi.

Bu kış yükselen enerji faturalarından kaçınmak için, kıtanın kuzeyindeki bazıları, Valensiya’dan yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Calpe gibi Akdeniz’deki kasabaları tercih ediyor.

Son yıllarda 98 farklı ülkeden yaklaşık yarım milyon insan Costa Blanca’ya ve 200 kilometrelik sahil şeridine taşındı.

Çoğu bu bölgeyi seçiyor çünkü burada kışlar ılıman geçiyor, ancak yaşam maliyeti krizi devam ederken, daha kuzeyde çalışacak kadar şanslı olanlar nerede yaşadıklarını ve neden yaşadıklarını yeniden gözden geçiriyorlar.

Veri analiz platformu Statistica’ya göre, Birleşik Krallık’ta çalışan bekar bir yetişkinin 2022’de kabul edilebilir bir yaşam standardına ulaşması için en az 28.000 € kazanması gerekiyor. Euro bölgesinin ikinci en büyük ekonomisi olan Fransa’daki British Channel’da, tahminler Ukrayna’daki savaş devam ederken ekonomik büyüme tehlikeye girebilir.

Calpe’de bir restoran sahibi olan Anne Dingenen, “Burada daha iyi bir yaşam kalitesi olduğunu düşünüyorum. Çalışanlarımın %65’i Belçikalı ama bende de İngilizler, İspanyollar, Fransızlar ve Almanlar var. Hepsine sahibim. , evet.”

İklim tarafından çizilen, giderek daha fazla Belçikalı, İngiliz ve Alman değişikliği yapıyor.

“Burada ısınmaya gerek yok.

Calpe Kent Konseyi danışmanı Hilde Backaert, “Ve insanlar buraya gelerek ve gaz veya elektrik için tıslamak zorunda kalmadan paradan tasarruf ediyor ve şimdi fiyatlardaki artışla birlikte çok daha fazla insanın göç etmek isteyeceğini düşünüyorum” diyor.

Calpe, İspanya’nın en büyük Belçika topluluğuna ev sahipliği yapıyor – Belçika Dostlar Derneği başkanı Annie Gaudens’e göre, burada eve kıyasla daha iyi bir yaşam kalitesine sahipler.

“Belçika’da bir emeklinin her gün restorana gitmesi mümkün değil ama işte burada! İşte hayatın tadını çıkarıyoruz.

“Kızım beni arayıp bir aydır 250€ fatura ödediğimi söylüyor anne, ben de 28€ ödediğimi söylüyorum. Çünkü burası güneşli.”

İspanya’daki enerji maliyeti, Ukrayna’daki savaşın başlamasından bu yana iki katına çıktı ve enflasyon şimdi %10’u aşıyor.

Bununla birlikte, güney ve doğu kıyı bölgelerinde, kış sıcaklıkları nadiren yüksek onlu derecelerin altına düşer, bu nedenle merkezi ısıtma gerekli değildir.