Gözetim gözlemcisi Privacy International, İngiltere’nin göçmenleri GPS izlemesi hakkında şikayette bulundu

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir gözetim karşıtı gözlemci olan Privacy International, İngiltere’deki düzenleyicilere, İçişleri Bakanlığı’nın göçmenleri takip eden yeni GPS izleme planına karşı iki şikayette bulundu.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Haziran ayından bu yana sığınmacılar üzerinde GPS ayak bileği bilezikleri kullanmaya başladı.

Bu etiketler göçmenlerin hareketlerini 7/24 sınırsız bir süre boyunca, göçmenlik statüleriyle ilgili bir karar beklerken izler.

Privacy International, bu uygulamanın insanlık dışı olduğunu ve Birleşik Krallık’taki gerçek hakları tehdit ettiğini savunuyor.

Gizlilik grubu, Bilgi Komisyonu Ofisine ve Adli Bilimler Düzenleyicisine şikayette bulundu.

Bu bir yıllık pilot programİngiltere’ye düzensiz yollarla, örneğin İngiliz Kanalı üzerinden küçük teknelerle giren göçmenlerle ilgilidir.

GPS cihazları, adalet sisteminde suçluları izlemek için kullanılanlara benzer.

Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı bu planı, bunun belirli göçmenlerin kaybolmasını ve göçmenlik sisteminin kötüye kullanılmasını önleyip engellemediğini görmek için bir deney olarak haklı çıkardı.

Ancak Migrants Organise’ın Bilgi Edinme Özgürlüğü talebine göre, bu kaçış oranları2020’de %1 ve 2019’da %3’e kadar düştü.

Privacy International ve diğer STK’lara göre, bu sistem birçok teknolojik sorunla karşı karşıyadır ve sığınmacılar için psikolojik zarara neden olabilir.

Örneğin, kuruluş, ayak bileği bileziklerinin pillerinin kalitesi sorununu işaretledi.

“Bu etiketlerin pil ömrüyle ilgili büyük bir sorun var. İnsanlar saatlerce kendilerini duvara bağlamak zorunda kalıyorlar. Evden çıkmaktan korkuyorlar çünkü şarjı bitebilir. Şarjı biterse, bu bir Privacy International’ın avukatı Camilla Graham-Wood Euronews’e verdiği demeçte, kefalet bildiriminin ihlali ve kovuşturulabilirler” dedi.

Ayrıca, sürekli gözetim, birçok sığınmacı için çok fazla strese neden olabilir.

Graham-Wood, “Etiketler çok büyük ve ağır. Herhangi bir spor yapmak ya da hayat sürmek zor” dedi. “Bu sadece sürekli gözetim hissi değil, yaptığınız her şeyi sürekli takip ettiğiniz gerçeğidir.”

Privacy International ayrıca bu GPS cihazlarındaki veri konumunun yeterince doğru olmadığını iddia ediyor.

Bu, bazı göçmenlerin kısıtlamalarını ihlal etmekle haksız yere suçlanmalarına ve kovuşturmayla karşı karşıya kalmalarına neden olabilir.

Örneğin, bekçi köpeği, bu ayak bileği bileziklerinin Londra Metrosu’nda veya telefon sinyalinin zayıf olduğu yerlerde çalışmadığını söylüyor.

İçişleri Bakanlığı, sığınma ve göçmenlik başvurularıyla ilgili kararları bildirmek için üçüncü şahıslardan alınan kanıtlar yerine kişilerin GPS konum verilerini kullanmayı planlıyor.

Ancak Privacy International’ı en çok endişelendiren şey, sığınmacılarla ilgili bu büyük miktardaki çok samimi ve hassas verinin nasıl işlenip kullanılacağının hala belirsiz olmasıdır.

“Bu, Birleşik Krallık’taki bireylerin gözetiminde büyük bir değişiklik… İçişleri Bakanlığı ayrıca davranış analizi için veriyi işlemek istiyor. Hükümetin şemayı tam olarak nasıl göstermek istediklerine dair tasvir ettiğinden çok daha fazlası var. veriyi kullan,” dedi Camilla Graham-Wood.

İngiltere son yıllarda bir yoğun gözetim programıgöçmenleri İngiliz Kanalı’nı geçmekten caydırmaya çalışmak.