Google uyardı, Samsung ciddiye almadı: İşte Android’deki büyük sorun

Leila

Global Mod
Global Mod
iOS mu daha inançlı yoksa Android mi diye soracak olsak, bunun karşılığı şahıstan bireye değişiyor olabilir. tıpkı vakitte şayet sorumuzu iOS mu daha epey kişi tarafınca kullanılıyor yoksa Android mi diye değiştirecek olursak bu sefer karşılığımız kesin ve net olacaktır: Android. Yapılan son araştırmalara bakılırsa dünya genelindeki Android işletim sistemi kullanıcılarının oranı %70’in üzerinde. birebir vakitte işletim sisteminin bu kadar tanınan olmasında Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un hissesi da yadsınamaz.

Samsung, Android’in en âlâ temsilcisi olmasının yanı sıra, piyasanın da Apple ile birlikte en kıymeti iki isminden biri olduğu için, Android konusunda yaşanacak her cins gelişme evvel Samsung’u ilgilendiriyor. İşte Google mühendislerinden Lukasz Siewierski tarafınca yapılan son açıklamada, bu niçinle direkt Samsung’a yönelik kabul edildi.

Google uyardı, Samsung ciddiye almadı: İşte Android’deki büyük sorun

Siewierski
tarafınca yapılan açıklamaya nazaran, Android işletim sistemindeki değerli sertifikalardan biri internete sızdırılmış durumda ve bunun bir kararı olarak da berbat niyetli bireyler bu sertifikayı kullanarak telefonlara sızabilir. Üstelik bu sertifikanın MediaTek yonga seti kullanıcılarını ilgilendirdiği açıklandıği için, kelam konusu sızıntıdan en hayli Samsung’un bu yonga setini taşıyan modellerinin etkilenebileceği açıklandı.

Öte yandan bu açıklamanın akabinde derhal bir cevap veren Samsung ise, kelam konusu yanılgıyı 2016 yılında fark ettiklerini ve bu biçimdedan bu yana bütün önlemlerin alındığı için ortada hiç bir güvenlik sıkıntısının bulunmadığını duyurdu.