Grand Prix Portekiz 2023: Portekiz Patricia Sampaio günün kahramanı

Leila

Global Mod
Global Mod
Almada şehri, 2023 Portekiz Grand Prix’sinin inanılmaz bir son gününe tanık oldu. Stadyum tıklım tıklımdı ve gitmeye hazırdı, ağır sikletlerin gösterisini izlemeye hevesli hayranlarla doluydu.

90 kg altı sınıfı

90kg altı sınıfında Bulgar Ivaylo Ivanov, Macar Krisztian Toth’u mağlup etti. İkili, Portekizli kalabalığın takdirini toplayan harika bir dostluk ve sportmenlik anını paylaştı.

Judo’da her zaman rakibinize saygı duymanız gerekir. Aynı yaşta olduğumuz için arkadaşız.

İvaylo İvanov
Bulgar Judocu

IJF Spor Direktörü Skander Hachicha madalyaları vermek için hazır bulundu.

“Judo’da her zaman rakibinize saygı duymanız gerekir. Aynı yaşta olduğumuz için arkadaşız” diye açıklıyor Ivanov. “Çocuklarımız var, onun ve benim var. Dövüşümüzden önce çok mutluydu, bana “Seninle dövüştüğüm için çok mutluyum” diyen bir mesaj gönderdi – Ben de! Dövüşte her şeyimi verdiğim spor bu, ondan sonra da arkadaşız.”

78 kg altı sınıfı

78kg altı kategorisinde Patricia Sampaio günün kahramanıydı ve ev sahibi taraftara istediklerini verdi! Ön elemeleri başarıyla geçerek, Portekiz için Altın madalya almaya tamamen kararlı görünüyordu.

Tamamen odaklanan Sampaio, ilk Grand Prix Gold’unu aldığı ve stadyumu mest ettiği finalde taktiksel bir zafer elde etti. Portekiz Judo için harika bir an.

İnanılmazdı, inanılmazdı. Bugün kalabalıktan duyduğum her şey için sözüm yok. Muhteşemdi

Patricia Sampaio
Portekizli Judocu

Madalyasını Almada Belediye Başkanı Ines de Medeiros tarafından verildi ve stadyum marş için dikildi.

Sampaio, “Burada bu kadar çok insanın olması inanılmazdı. Lizbonlu değilim, iki saat uzakta yaşıyorum, bu yüzden ailem ve kulüpten arkadaşlarımla birlikte iki dolu araba benim için bağırmaya geldi. İnanılmazdı, inanılmazdı. Bugün kalabalıktan duyduğum her şey için sözüm yok. Muhteşemdi.”

100 kg altı sınıfı

100kg altı sınıfında, Gürcistan’dan Ilia Sulamanidze Japon Genç Dota Arai’yi yenerek Dünya bir numarası olarak yerini sağlamlaştırdı.

Madalyasını IJF Hakem Sorumlusu Carlo Knoester tarafından aldı.

78 kg üzeri sınıf

78 kilo üstü kategorisinde Kim Hayun, Rochelle Nunes’u devrederek Portekiz’in Altın umutlarını bir kez daha bitirdi.

Madalyaları IJF Hakem Amiri Cathy Fleury verdi.

100 kg üzeri sınıf

100kg üstü sınıfında Kim Minjong, Kore’ye dört Altın madalya kazandırarak ülkesini madalya tablosunun zirvesine yerleştirdi.

İki Altın ve bir Gümüş ve biraz da tutkulu Judo ile Portekiz takımı bu Grand Prix’i harika bir başarı olarak sayabilir. Judo ailesi gelecek yıl geri dönmek için sabırsızlanıyor.