Gürcü yetenek 2022 Tiflis Grand Slam’in ilk gününde destansı zafer kazandı

Leila

Global Mod
Global Mod
Judo, Gürcistan’a geri döndüğünde, öfkeli hayranlarla dolu tutkulu bir kalabalıkla tipik bir şekilde karşılandı.

48 kilo altı kategorisinde Melanie Legoux Clement, antrenörü ve eski Olimpiyat Şampiyonu Lucie Decosse ile kutlayarak ilk Grand Slam altınını aldı.

Madalyasını IJF’nin Eğitim ve Koçluk Direktörü Bay Mohammed Meridja tarafından verildi.

Evin gözdesi Temur Nozadze, 60kg altı etkinliğinde ciltse ve heyecanlı değiş tokuşlarla dolu, ev sahibi kalabalığa tam olarak istediklerini veren harika bir gün geçiriyordu.

Bir Gürcü finalinde yükselen Giorgi Sardalashvili’yi yendi. İki genç Judoka uzatmada epik bir mücadele olduğu ortaya çıktı ve Nozadze’nin vahşi bir atışı ile sona erdi.

İkisi de kilitlendi, tamamen kararlı, bir sporcunun gitmesi gerekiyordu. Nozadze’nin kararlılığı galip gelerek ona zaferi ve grand slam zaferini verdi.

İkili, daha sonra büyük saygı ve dostluk gösterdi ve katılan herkes tarafından takdir edildi.

Nozadze madalyalarını Gürcistan Özel Devlet Koruma Servisi başkanı Bay Anzor Chubinidze tarafından verildi.

Daha sonra gazetecilere verdiği demeçte Nozadze, “İki Gürcü judocu arasında bir yarışma olduğunda her zaman zordur” dedi. “Özellikle final olduğunda bu yüzden benim için çok gülünç ve zordu. Ama biliyorsunuz, tüm enerjimi toplayabildim ve sonunda altın madalyayı kazandım. Çok mutluyum.”

Birlikte ısındıktan sonra arkadaşlar 52kg altı finalinde rakip oldular. 48 kg altı Olimpiyat Şampiyonu Distria Krasniqi, Macar Reka Pupp’ı güçlü bir O-soto ile yakaladı ve ardından Ippon’u kazanmak için doğrudan zemin çalışmasına geçti.

IJF Sport Direktörü Skander Hachicha madalyaları vermek üzere hazır bulundu.

Daha sonra basına konuşan Krasniqi, etkinlikten önce Pupp ile birlikte çalışmaktan mutlu olduğunu açıkladı.

“Mat dışında herkese saygı duyarım ve yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etmeye çalışırım. Ve bugün ikimizin de idman partneri yoktu, o yüzden aslında benden ısınmamı istedi. Tabii ki kabul ettim çünkü ona da ihtiyacım vardı. Bu yüzden ısındık ve finalde birbirimizi görmek için birbirimize iyi şanslar diledik ve bu oldu, çok mutluyum.”

Denis Vieru, 66kg finalinde 5. Grand Slam altınını elde etti. Gürcistan Judo Federasyonu Başkanı Sayın Giorgi Atabegashvili madalyaları takdim etti

Bu, Huh Mimi’nin 57 kg altı kategorisinde ilk Grand Slam yarışı ve madalyasıydı. 19 yaşındaki Koreliye, IJF Baş Hakem Direktörü Bay Ki-Young Jeon tarafından altın madalya verildi.

Ülkenin genç judocularının çoğu her kategoride sürprizler getirdiği için Gürcistan takımı bugün sahadaydı!

Vazha Margvelashvili bronz madalya yarışmasında günün Ippon’u

Hayranların favorisi Vazha Margvelashvili, Gürcü judokalarının ustalaştığı klasik bir teknik olan bronz madalya yarışmasında günün Ippon’unu gerçekleştirdi. Margvelashvili, Tiflis’te iki gün daha fantastik Judo için çıtayı yükseltti, yerel hayranlar sabırsızlanıyor.