“Hayatımın Karanlık Zamanı”: R Ashwin, 2018'de 'Dipsiz Çukur'dan Nasıl Kaçtığını Anlatıyor

Leila

Global Mod
Global Mod

Cuma günü Ravichandran Ashwin, İngiltere'ye karşı yapılan üçüncü Test sırasında Anil Kumble'dan sonra 500 Test kalesini alan ikinci Hintli bowling oyuncusu oldu – bu, nasıl ortaya çıkacağını bildiği bir aşamayı atlattıktan sonra kıdemli off-spin oyuncusu için çok şey ifade eden bir başarı Çarptığı “karanlık tünel”in. Ashwin aynı zamanda bu başarıya ulaşan üçüncü off-spin oyuncusu oldu ve kariyerini 619 kafa derisi ile bitiren Kumble'ın ardından Hindistan'da en çok wicket toplayan ikinci isim olmaya devam ediyor. 37 yaşındaki sürücü, devam eden testin ikinci gününde bu kilometre taşına ulaştı. Bu başarı için sadece bir wicket'e ihtiyacı vardı ve bu, kısa ince bacakta Rajat Patidar'ın emin ellerine düşen bir taramayı yanlış zamanlayan açıcı Zak Crawley'nin yoluna çıktı.

Üstün olma ve gelişme arzusu, Ravichandran Ashwin'in temel varoluşunun ayrılmaz bir parçası olmaya devam etti, ancak 2018 ile 19 arasında, yıldız oyuncu kendisi için her şeyin bittiğini hissetti ve 500 Test wicket'inde bir şans elde etmeyi düşünmeyi yalnız bıraktı.

98. Testini oynayan Ashwin, “dipsiz bir çukura” çarptığını hissettiğinde kariyerinin en karanlık aşamasından bahsetti. “Benim için hayat iniş ve çıkışlardan ibaretti ve benim için en düşük nokta 2018 ile 2019 arasındaki dönemdi. ICC Yılın Kriketçisiydim ve dünyanın zirvesindeydim ve oradan gerçekten bir üst lige çıktım. Ashwin, ikinci gün oyunun bitiminden sonra Kumble'a “Gerçekten, gerçekten dipsiz kuyu, hayatımda çok karanlık bir dönemdi” dedi.

Acımasız bir rakip olan Ashwin, bu aşamanın kriket oynama zevkini alıp alamayacağını gerçekten bilmediği bir aşama olduğunu söyledi.

2018'de, karın yaralanması, Southampton'da İngiltere'ye karşı elinden gelenin en iyisini yapmasını engellediğinde, Test India kaybetti.

Yıl sonunda, Avustralya'ya karşı seri aynı derecede kötüydü çünkü Adelaide'deki ilk Testte 86 over bowling oynadıktan sonra tam seride yarışmadı ve o zamanki kaptan Virat Kohli'yi onu “rota düzeltmesi” yapmaya zorlamaya zorladı.

Ashwin herhangi bir isim almasa da bu, geri dönüş yapmanın yolunu bilmediği dönemde bahsettiği aşamanın aynısıydı.

“Genelde hayatın olumsuzluklarından etkilenmeyen biri değilim çünkü gerçekten güzel bir gün geçirdiğimde sadece ailemle, eşimle konuşur, güzel bir film izler ve uyurum. Moralim bozulduğunda pek de öyle olmuyorum. dövüldüm ve bunu düşünüyorum ve her zaman diğer taraftan çıkıyorum.

“Fakat bu benim için gerçekten çok karanlık bir tüneldi çünkü bana neyin çarptığını ve oraya nasıl yerleştirildiğimi bilmiyordum. Sonra birkaç sakatlık geçirdim, addüktör zorlanmaları yaşadım ve bu gerçekten karanlık bir aşamaydı ve düşündüğümde “O zamanlar neredeyse işim bitiyordu” diye açıkladı.

Ancak COVID-19 salgını ona yeni bir bakış açısı kazandırdı ve en çok sevdiği şeyi yeniden keşfetti: kriket oynamayı.

“Pandemi bizi vurdu ve bu bana hayatın ve ne için oynamak istediğimin, yeni anlamlar bulmamın gerçekten güzel bir yansımasını verdi. Sevdiğim tek şey bu oyun ve sanırım buna olan sevgimi kaybetmiştim ve onu yeniden keşfetmem gerekiyordu. ” Ashwin oyunun en iyi okuyucularından biriydi, sayılarının çok farkındaydı ve 500 wicket'in çok şey ifade ettiğini kabul etmekten çekinmedi.

“Bakın 500'ün bir anlamı yok dersem yalan söylemiş olurum. Çok şey ifade ediyor ama henüz tam olarak yerleşmedi ama dediğim gibi 2020'den itibaren oyuna bakış açım ve hayatımın gidişatı “Daha önce olduğundan çok farklı” diye ekledi.

Kumble ve Harbhajan Singh döneminin ardından Ashwin'in doldurması gereken büyük ayakkabılar vardı ve bunu dikkate değer bir tutarlılıkla başardı.

Ashwin, ilk 16 Testinde dokuz beş wicket çekişini yakaladı ve 300 wicket kulübüne giden en hızlı kişi oldu.

“Bazen oyun oynamak bir iş haline gelir ve siz buna bir meslek olarak bakarsınız ve gerçekleştiği anda monoton ve yalnız hale gelebilir. Oyun oynamanın keyfini yeniden keşfetmek, kim olduğumun en büyük çözülmesidir” dedi.

Teste ilk çıkışını 2011'de yapan Ashwin, uzun bir yol kat etti. Chennai'den gelen mühendislik mezunu, birinci sınıf bir vurucu olarak başladı ve gençlik yıllarında sırtındaki bir sakatlık nedeniyle zorlanan bir karar olan off-spinner rolüne karar vermeden önce orta tempolu bowlingde elini denedi.

“Bir kriket oyuncusu olarak üstün olma arzusu değişmedi ve gelişti, benim için çok organik kaldı ve önümde asılı kalan ilk soru, IPL'den geçtiğim için yeterince iyi bir kırmızı top atıcısı olup olmadığımdı.” Ashwin'e yönelik eleştiriler de onun büyümesine yardımcı oldu.

“Size öğreten insanlardan çok, eleştirmenlerin sizi çok yukarılara çıkardığını düşünüyorum; eğer eleştiriyi doğru yönde almak ve doğru çabayı göstermek istiyorsanız, ilerlemenin tek yolunun mükemmellik olduğunu düşünüyorum” diye bitirdi.

Bu makalede bahsedilen konular